Mode

Deze Italiaanse modeontwerpers verenigen zich in de strijd tegen Corona

Onder andere Allegra en Donatella Versace, Benetton, de Carla Fendi Foundation, Elisabetta Franchi en Sergio Rossi doneren aan Italiaanse ziekenhuizen voor de strijd tegen het Coronavirus.
Reading time 3 minutes

De modewereld zet haar strijd tegen het Coronavirus voort. Na de Armani-groep, Chiara Ferragni, Bulgari, Etro en Dolce & Gabbana, is het nu de beurt aan Donatella Versace, de Carla Fendi Foundation, Elisabetta Franchi, de Benetton Group en Sergio Rossi. De Italiaanse mode neemt verantwoordelijkheid voor het welzijn van haar land en roept iedereen op om te hetzelfde te doen.

Onder andere deze twee modevrouwen bundelen hun krachten: Donatella Versace, creative director van Versace, en haar dochter, Allegra Versace Beck, doneren € 200.000 aan de intensieve zorgen van het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan als steun voor de strijd tegen het coronavirus. “In tijden als deze is het belangrijk om samen te spannen en op alle mogelijke manieren iedereen te steunen die dagelijks aan de frontlinie staat om honderden levens te redden. Dit is de reden waarom Allegra en ik besloten om een persoonlijke donatie van 200.000 euro te doen aan de intensieve zorgen van het San Raffaele ziekenhuis in Milaan. Onze gedachten gaan uit naar iedereen die door deze ziekte is getroffen en aan alle artsen en medische zorgverleners die deze weken heldhaftig hebben gewerkt om voor onze dierbaren te zorgen. Dit is wat er gebeurt als wij als samenleving verenigd moeten blijven en voor elkaar moeten zorgen.", verklaren moeder en dochter.

Naast kleurrijke truien en inclusiviteit, draagt Benetton samenhorigheid nauw aan het hart. Edizione, het overkoepelende bedrijf van de Benetton, heeft beslist om drie miljoen euro te doneren ter ondersteuning van maar liefst vier ziekenhuizen. Benetton steunt daarmee de Ca 'Foncello-ziekenhuizen in Treviso (de geboortestand van Benetton), de Luigi Sacco van Milaan, de Lazzaro Spallanzani en de Agostino Gemelli Polyclinic van Rome waar elke dag gevochten wordt tegen het Coronavirus.

De Carla Fendi Foundation, genoemd naar de ontwerper die in 2017 overleden is, werd in 2007 opgericht om kunstenaars, ambacht en sociale en wetenschappelijke activiteiten te steunen. Intussen heeft de stichting maar liefst 100.000 euro gedoneerd aan de Agostino Gemelli Polyclinic in Rome. Het bedrag wordt gebruikt voor de aankoop van mechanische ventilatoren voor het Columbus Health Presidium. Columbus wordt de tweede Lazio-hub na het Lazzaro Spallanzani National Institute of Infectious Diseases, waar Covid-19 patiënten verzorgd worden.

Ook Elisabetta Franchi lanceerde een crowdfundingcampagne op GoFundMe met de slogan #SEVUOIPUOI. Na een persoonlijke schenking roept de designer haar volgers op om het voorbeeld te volgen. De Elisabetta Franchi Onlus Foundation zet zich in om snel te kunnen ingrijpen op de plaatsen en de intensieve zorgen van Italiaanse ziekenhuizen waar de nood het hoogst is.

Als laatste steunt Sergio Rossi het ASST Fatebenefratelli-Sacco-ziekenhuis in Milaan met een donatie van 100.000 euro èn een uitdaging voor alle vrouwen die al jaren trouw zweren aan zijn legendarische stiletto's. Van 14 tot 20 maart 2020 wordt 100% van de opbrengst van alle aankopen op SergioRossi.com gedoneerd aan de strijd tegen Covid-19. Het merk roept zijn fans op om thuis te blijven, desnoods in stiletto's. Sergio Rossi wist het al langer, een paar schoenen kan echt het verschil maken. Via de hashtags #ShoesMakeAdifference #ioRestoAcasa #StayHome kan je Rossi's inspanningen op de voet volgen.

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou