Mode

De accessoiretrends voor de zomer 2020, volgens Julie Deaulmerie van Sunglass Boulevard

Wat ons vooral opvalt aan Julie Deaulmerie is dat ze steevast de laatste nieuwe it-zonnebril op heeft. Deze Gentse is het brein achter het succesverhaal Sunglass Boulevard, een pionier-webshop van designer zonnebrillen. Onlangs breide ze er een vervolg met een eigen juwelenmerk aan. L’Officiel sprak deze ondernemer over haar stijltips en favoriete accessoiretrends voor de zomer 2020.
Reading time 7 minutes
Foto Julie Deaulmerie

Wanneer heb je Sunglass Boulevard opgericht?
Sunglass Boulevard is ontstaan uit de kleine optiekzaak van mijn mama waar we dus ook optische brillen hebben. Elk weekend hielp ik haar mee in de winkel. In mijn laatste jaar aan de universiteit begon ik het sociale contact met de klanten zo hard te missen daarom besloot om na mijn studies bij haar aan de slag te gaan. Daaruit is Sunglass Boulevard ontstaan: een combinatie van brillen met mijn grote passie voor het ontwikkelen van e-commerce. Ik startte dat jaar mijn webshop met een nieuwe naam, want met de naam van de bestaande optiekzaak kon ik geen voet in de online wereld zetten. We waren een van de eerste Belgische online winkels met designer zonnebrillen. 

Hoe onderscheidt Sunglass Boulevard zich van andere opticiens?
Met Sunglass Boulevard kopen gevarieerd aan. Van extreme vormen en kleuren tot goede, alledaagse basics. De keuze in de winkel in Latem is heel groot en daarmee wil ik me onderscheiden, ik wil voor iedereen iets in petto hebben. Ik verkoop liever niet als ik er niet 100% achter sta, dat is geen reclame voor mijn winkels. Jammer genoeg is de markt van vandaag zo verzadigd geworden, en de exclusiviteit enorm verminderd, alle optiekzaken beginnen steeds meer en meer op elkaar te lijken. 

Wat is je stijlmotto op vlak van zonnebrillen? 
Niets heeft meer invloed op je outfit dan een zonnebril of een bril. Durf dus kleurrijke en speciale brillen te dragen, ze geven attitude en uitstraling. Behalve stijl geeft een zonnebril ook bescherming. Je beschermt je huid ook met zonnecrème,  en zonnebrillen bieden onze ogen dezelfde bescherming. Een bril is ook het enige accessoire dat iedereen meteen gezien heeft. Durf te combineren in kleuren en stijlen, het creëert jouw look en persoonlijkheid. Je hebt een bril ook niet constant op, dus daarom mag het zeker een tikkeltje meer, extravaganter en specialer zijn.

Je hebt met Sunglass Boulevard eigenlijk van statement designer brillen de nieuwe ‘klassieker’ gemaakt? 
Klopt, niets geeft meer kracht aan je outfit dan een statement zonnebril. Ik snap niet hoe mensen dit accessoire soms vergeten. Bij een mooie handtas en een mooi paar schoenen past gewoon een mooie up-to-date zonnebril. Je draagt hem tenslotte op je neus. Ik blijf bepaalde klassiekers steeds aankopen voor onze brillenwinkels, iedereen heeft een witte shirt in zijn kast. Zo denk ik ook over een klassieke zonnebril. Maar ik ben natuurlijk meer fan om die witte shirt te combineren met een opvallende zonnebril die iedereen rondom gelukkig maakt om er naar te kijken. 

Waarop let je op om een designer bril te kopen?
Ik koop vooral vanuit het buikgevoel en ben het meest getriggerd door de speciale modellen en kleuren. Ik moet mezelf dan soms ook tegenhouden om ze in te kopen omdat je niet altijd weet of er wel een echte fan in je winkel binnen zal komen. Maar het grappige is dat die soms echt als eerste verkocht zijn.  

Je 3 favoriete zonnebrillen van dit moment?
- Ik ben een enorme fan van Bottega Veneta. We zien dit merk nu ook veel op Instagram, ik houd van hun klassieke vormen en typische gouden afwerking.  
- De brillen van Alaïa, licht om te dragen maar zien er heel bombastisch uit! Ze hebben een beetje die Olsen twins-look. Top in combinatie met een oversized blazer. 
- De Dior 30 Montaigne, ik heb er voor mezelf nog geen kunnen bemachtigen omdat ik ze eerst voor mijn lieve klanten heb gereserveerd. Maar ik ga er zeker eentje voor mezelf houden. 

1589205477502610 30montaigne     807  2k 1589205999206202 alaia88
Dior 30Montaigne en Alaïa via Sunglass Boulevard
1589205487174804 19449241589205975304593 2312attico4c5sun 2 720x 8956133c 1db2 41ed b774 f8ed68b2679c
Balenciaga en Attico via Sunglass Boulevard

Daarnaast heb je ook een eigen juwelenmerk, Billion Avenue?
Billion Avenue is mijn grootste passie, hetgene waarin ik me volledig kan uitleven, uniek kan zijn en mezelf onderscheiden. Een beetje wat ik de laatste jaren miste in de optiek wereld omdat er nog te weinig exclusiviteit is. Ik geloof vooral in betaalbare luxe. Items die er duur uitzien hoeven helemaal niet veel te kosten. Als kind was ik altijd bezig geweest met juweeltjes. Tijdens mijn studies begon ik een eerste webshop, maar die bestaat niet meer. Ik ben opnieuw begonnen met juwelen toen ik mijn foto’s van mijn brillen wou aankleden met andere accessoires. Voornamelijk armbanden. Eerst was Billion Avenue een platform voor diverse merken maar nu ligt de focus op eigen collecties en ontwerpen. 

Wat verandert de lockdown voor jou?
Voor mij persoonlijk is de lange lockdown een periode geweest, tot nu toe, om me fulltime to focussen op mijn grootste passie, juwelen. Doorheen het jaar was het vaak moeilijk om de winkels en de juwelen te combineren waardoor Billion Avenue altijd op de tweede plaats kwam. Door me hier nu volledig op te focussen heb ik eindelijk het merk kunnen ontwikkelen tot een volwaardige stand-alone webshop. 

Wat is de stijl?
Tijdloos, esthetisch met een twist maar zeker en vast ook een beetje glitter en glamour! Je kan echt je eigen creativiteit los laten gaan met onze collectie. Of je nu 1, 2, 3 of 4 gaatjes in de oren hebt, je kan letterlijk alles mixen want elk juweel is als 1 stuk verkocht en niet als paar. Ook de fake earcuffs maken je “eargame” compleet. Het lijkt net op een pijnlijke piercing door je kraakbeen, maar dat is het net niet. 

Je 3 favoriete stuks van dit moment?
- De Snake earring. Deze komt binnenkort zowel in zilver als goud terug binnen. 
- De Stella earrings geven echt een kleurrijke touch voor de zomer. 
- De Solitaire earcuff maakt je oor echt af. 

Welke juwelentrends zien we deze zomer?
Combineer simpele hoops met studs, snakes, kruisjes en earcuffs. Hoe gekker en hoe meer aan één oor, hoe beter!

Waar vind je inspiratie voor mode, accessoires, stijl?
Voornamelijk door te reizen, wanneer ik op een metro stap aan de andere kant van de wereld kijk ik welke kledij, zonnebrillen en oorbellen mensen dragen. Maar eerlijk gezegd hou ik vooral van een simpele t-shirt met een oversized blazer en een paar Morobé schoenen. Zowel zomer als winter. Je zal me zelden in een kleedje zien.

Heb je een stijlicoon?
Echte stijliconen uit de jaren stilletjes heb ik niet. Ze geven me eigenlijk te weinig inspiratie omdat ik ze niet persoonlijk ken, of geen persoonlijke band mee heb. Ik ben meer geïnspireerd door vrouwen rond me heen. Ik kijk enorm op naar vrouwen die hun ding gemaakt hebben. Zowel in de mode, muziek als kunstwereld. 

Je gaat de deur niet uit zonder…?
Een positieve mindset. 

Je ultieme stijltip? 
Ga opzoek naar unieke dingen. En dat is ook wat ik wil doen met Billion Avenue. Ik wil de stuks ergens gelimiteerd houden. Als ik een tip kan geven: ga op elk tripje of reis, van Parijs tot Tokyo, naar één vintage winkel waar je jezelf verplicht om één item te kopen. De laatste keer kocht ik in Parijs een vintage zijden scrunchie. Je wil niet weten hoeveel mensen me over deze al aangesproken hebben.  

Lees ook

Aanbevolen voor jou