Mode

Crocs met aardbeienprint: de modenummertjes om deze zomer op weg te sloffen

Of het te maken heeft met de enorme populariteit van de Crocs onder medici, weten we niet, maar de Croc lijkt wéér in opmars te zijn.
Reading time 2 minutes
© Laurel Pantin

Eerst even terug naar The OG: het jaar 2002, waarin de eerste Crocs in het leven werden geroepen. En dat was nogal wat. Er werd over gepraat, gesmoesd en de spot mee gedreven. Eindstand: het werd een modieuze trend.

Vanaf 2017 verschenen er extreem bijzondere varianten (nee, we overdrijven niet) die wederom een hit werden. We hebben het over de toch wel onverwachte samenwerking tussen Crocs en Balenciaga. Ontwerper Demna Gavasalia vond samen met Crocs een variant uit met een plateauzool van bijna 10 centimeter en uitbundige broches.

Of de tweede samenwerking: het van oorsprong Spaanse haute couturehuis creëerde samen met Crocs kunststofhakken (denk aan de roze muiltjes die je barbiepop vroeger droeg). Onder de kraan af te spoelen om schoon te maken of desnoods mee te laten draaien met de vuile vaat in de afwasmachine.

2018: Crocs met een ingebouwde sok. Met dank aan de samenwerking tussen Alife en Crocs. Hadden we al gezegd dat het enorm comfy sandalen, pantoffels of werkschoenen zijn?

Strawberry Crocs

Misschien is het om dat laatste voorbeeld dat ze in 2020 wéér terug zijn. Het schoeisel wordt door een groot deel van de zorgmedewerkers gedragen en de toename in verkoop zou daarom kunnen liggen aan de (her)intreders in de zorg. En dat de Crocs met aardbeienprint in de straten te zien zijn, zou kunnen liggen aan de toename van athleisure. Anyways, dit jaar zijn ze terug, een stuk rustiger dan eerdere jaren, maar oh zo schattig.

1590514591112370 cr411a03c a11 8
Strawberry Crocs 42,99€

Lees ook

Aanbevolen voor jou