Mode

Partyproof: de capsulecollectie van & Other Stories met Londens label Brøgger

& Other Stories brengt samen met Londens label Brøgger de eighties invloeden en Britse excentriciteit naar boven in een partyproof collectie voor het eindejaar.
Reading time 3 minutes

In navolging van een aantal grote koptrekkers, biedt ook & Other Stories een platform voor jong modetalent. Het internationale, Scandinavisch ogende merk met design studios in Stockholm, Los Angeles and Paris nodigt speciaal voor het eindejaar de Deense ontwerpster Julie Brøgger, van het opkomende gelijknamige Londense label 'Brøgger', uit om een capsulecollectie te ontwerpen. Het resultaat? Een partyproof mix van functioneel Scandinavisch design en Britse excentriciteit. Brøgger werkte in het verleden onder andere voor JW Anderson, Preen by Thornton Bregazzi en Erdem. De co-collectie van & Other Stories en Brøgger is dan ook een echte verademing na een jaar van joggings en homewear. Want in deze collectie domineren prints en kleuren feestelijke kledij met een mix van mannelijke en vrouwelijke accenten. Alle ready-to-wearstukken zijn geschikt voor zowel overdag als 's avonds – en zelfs tot in de vroege uurtjes. 

1606409570496101 other stories  aw20  brogger collection  campaign image 2

Inspiratie put de Deense ontwerpster uit herinneringen aan de garderobe van haar overleden moeder, een advocate in de jaren 1980 en 90 met een liefde voor zijdezachte stoffen en powersuits. In de collectie zien we de eighties invloeden duidelijk terugkeren in de jurken met stippen, bloemen, madeliefjes en grote ruiten, overmaatse pofmouwen en ruches, een top en een blazer in zijde of gerecycleerde tafzijde. Ook de double-breasted pakken in wolblends met een volumineus effect, opvallende colour-blocking in rood en roze geven een edgy accent. De prints zijn vrouwelijk maar hebben een donker kantje. Het kleurenpalet bestaat uit wit, zwart, poederroze en helderrood met oranje toetsen.

"Mijn co-collectie voor & Other Stories speelt met vrouwelijke en mannelijke invloeden, haarfijn maatwerk en zachte silhouetten. De looks zijn geschikt voor zowel thuis als op kantoor. Ik houd ervan om strakke vormen te combineren met ruches of een jurk, net zoals de moderne vrouwen rondom mij die ik complexloos verschillende invloeden zie mixen. Het genderonderscheid is volledig weggevallen waardoor dit voor mij aanvoelt als de meest natuurlijke manier om je te kleden,” aldus Julie Brøgger.

1606409575933169 other stories  aw20  brogger collection  campaign image 3
"Het genderonderscheid is volledig weggevallen waardoor dit voor mij aanvoelt als de meest natuurlijke manier om je te kleden,” aldus Julie Brøgger.
1606409581988501 other stories  aw20  brogger collection  portrait julie brogger
Julie Brøgger

& Other Stories x Brøgger

Wie is Julie Brøgger

Dat & Other Stories gecharmeerd werd door Brøgger is niet enkel te danken aan het verfijnde maximalisme en de vibrerende kleurcombinaties van de collecties, ook de bedachtzame aard van de ontwerpster haalde het modelabel over de streep. Na een opleiding aan de Koninklijke Deense Academie van Fijne Kunsten in Kopenhagen verhuisde Julie Brøgger naar Londen om er te werken voor onder meer JW Anderson, Preen by Thornton Bregazzi en Erdem.

Brøgger lanceerde haar gelijknamige label in 2016 en maakte in 2018 een bejubeld fashion week-debuut in Kopenhagen. Ze noemt zowel Londen als Kopenhagen haar thuisbasis – een verklaring voor de hedendaagse en kosmopolitische sfeer van haar collecties en de mix van functioneel Scandinavisch design en Britse excentriciteit.Ontdek de collectie hier.

Lees ook

Aanbevolen voor jou