Mode

Belgische kruisbestuiving: Collectors Club en DELFIN ontwerpen XL clutch

Wanneer Belgische mode en kunst zich met elkaar mengen, ontstaat er iets heel mooi. Collectors Club - een Belgisch mode collectief - en DELFIN - keramische kunst - lanceren samen een XL clutch.
Reading time 2 minutes
© Collectors Club

Collectors Club, het Belgisch high-endlabel van de zussen achter A Suivre, wil één keer per jaar een  interessante kruisbestuiving verkennen met een naam uit de creatieve sector. Een opportuniteit voor zowel aanstormend talent als gevestigde waarden om hun stempel op een mode collectie te drukken met spraakmakende ontwerpen.

Voor hun nieuwste project werkten Nele en Veerle Van Doorslaer samen met DELFIN, het keramiekverhaal dat de Belgische Delphine Bekaert schrijft vanuit haar atelier in Puglia. Samen schuiven ze een XL clutch naar voren.

De keuze van een handtas voor deze collab was logisch: een sterk stuk dat makkelijk indruk maakt. Delphine vertrekt van een pochette en blaast die op tot oversized proporties. Haar keramische kunst wordt bijna letterlijk vertaald naar de clutch: beeldmateriaal van haar keramiek wordt gezeefdrukt op een canvasstof in zachtroze en limoncello, een knipoog naar haar artisanale servies in haar studio in Puglia.

Het resultaat is een oversized clutch met speelse kleuraccenten die aan elke outfit een statement toevoegt. De clutch van DELFIN voor Collectors Club is een limited edition en beschikbaar op aanvraag in de A Suivre winkels vanaf midden oktober.

1566651420148415 collectors club delfin jhb2
© Collectors Club
1566651492397470 collectors club delfin 3
© Collectors Club

Het Belgisch mode label Collectors Club gaat prat op kwaliteit: hoogwaardige materialen uit Frankrijk en Italië, een sublieme Europese afwerking en smetteloze Belgische snitten liggen aan het hart van de collectie. 

Collectors Club is verkrijgbaar bij onder meer A Suivre (Brussel, Sint-Martens-Latem, Knokke, Kortrijk, Roeselare), Atelier d’Anvers (Antwerpen), Obin (Kortrijk), Kelly (Brussel), Ferrer (Nieuwpoort), L'Oxygène (Oostende) en Villa Maria (Brugge).

Lees ook

Aanbevolen voor jou