Mode

5 x uitstapjes op vakantie die om een passende outfit vragen

Er is een ideale outfit voor elke uitstap die je plant op vakantie. Wat draag je bijvoorbeeld wanneer je een museum bezoekt of als je een lokaal marktje gaat bezoeken? Wij stelden dé outfitgids samen. Deze outfits mogen alvast zo je koffer in.
Reading time 3 minutes
© instagram: lesparisiennesdumonde

Er is een ideale outfit voor elke uitstap die je doet op vakantie. Wat draag je bijvoorbeeld wanneer je een museum bezoekt of als je een lokaal marktje gaat bezoeken? Wij stelden dé outfitgids samen. Deze outfits mogen alvast zo je koffer in.

Stadje bezoeken

Wanneer je een ganse dag in de zon rondloopt ga je best voor losse kledij. Een oversized T-shirt die je in een schattig rokje stopt, is daarom de perfecte combinatie. Wanneer je een stadje bezoekt moet je vaak ook veel wandelen dus kies zeker voor een paar comfy sneakers.

Museum

Een museumbezoek is dé gelegenheid om je romantisch zomerjurkje te dragen. Je bent dan wel op zomervakantie, maar in een museum kan het wel eens frisjes zijn. Neem daarom een dunne trui mee die je losjes rond je schouders kan hangen wanneer je buitenkomt. Ga voor een elegante sandaal of maak je look wat stoerder met een chunky sneaker. Een tasje waar je je gsm, portefeuille en lippenstift in kwijt kunt, maakt de outfit af.

Naar het strand

Als je naar het strand gaat, is je bikini uiteraard de focus van je look. Ga vervolgens voor een eenvoudige jurk die je snel over je bikini kan gooien, zodat je net genoeg opgekleed bent om een hapje te gaan eten of snel een winkeltje binnen te gaan. Verder zijn sandalen of slip-ons een must, alleszins iets waar geen zand in blijft zitten. In een grote strandtas passen je strandhanddoek, een tijdschrift of een goed boek, zonnecrème en een fris drankje. Nu nog een fancy zonnebril, et voila, de beachlook is compleet.

Actieve uitstap

Voor een actieve uitstap als een wandel- of fietstocht is het des te belangrijker om de juiste outfit te dragen. Stap 1 voor een succesvol dagtripje in de natuur? Comfortabele dichte schoenen. Aarzel niet om full on voor een sporty look te gaan. Een matching bikershort en croptop staan altijd goed. Maak de look af met een handig rugzakje. Op die manier kan je gemakkelijk een flesje water en andere snacks mee naartoe nemen. Vergeet ook zeker je zonnebril niet.

Lokale marktjes bezoeken

Als je een marktje bezoekt, heb je veel opties qua outfit. Wij stellen voor: een open topje op een losse lange broek, afgewerkt met een leuk sandaaltje. Vergeet natuurlijk ook je accessoires niet. Een dun riempje, een gouden ketting, een zonnebril en een grote handtas waar al je vondsten in passen en je bent klaar om de lokale marktjes af te struinen.

Lees ook

Aanbevolen voor jou