Mode

5 winkels waar vintage liefhebbers hun hartje kunnen ophalen

Vintage is hot. De laatste tijd zie je meer en meer mensen een selectie van tweedehandskleding aanbieden op hun pagina: Instagram wordt stilaan een walhalla voor vintage. Wij lijstten enkele van de tofste Belgische vintage shops op.
Reading time 3 minutes

Vintage kledingwinkels zijn bezig aan een ongeziene opmars, zowel online als offline. Heel gek is dat niet, want trends uit de jaren 70, 80, 90 en 2000 worden stuk voor stuk gerecycleerd. Fast fashion ketens proberen deze trends na te bootsen, maar niets beter dan een pareltje vinden in een tweedehandswinkel waarmee je vandáag on trend bent. Als je tweedehands koopt ben je lief voor het milieu én voor je portemonnee. Daarnaast heeft vintage shoppen iets avontuurlijks. Je weet nooit wat je zal vinden, en als je een cool stuk vindt kan je er zeker van zijn dat je er niémand anders mee zal zien lopen. Neem eens een kijkje in deze tweedehandsshops, misschien vind je wel een uniek stuk of een vintage it-bag

 

 

levintagelevintage

Deze vintage shop wordt gerund via de Instagram-pagina @levintagelevintage. Deze pagina is perfect voor mensen die niet al te lang willen zoeken en tegelijk op zoek zijn naar échte pareltjes. Je vindt er namelijk veel degelijke merken, zoals Escada, Prada, Fendi, Dior en Yves Saint Laurent. Ze verkopen voornamelijk handtassen, kleren worden iets minder aangeboden. Ben je een handtassen freak? Hou de pagina dan goed in de gaten, want je kan er tweedehands it-bags vinden aan zeer schappelijke prijzen. 

Think Twice

Rasechte vintage liefhebbers onder ons kennen vast de Finse tweedehandsketen Think Twice, die al negen vestigingen heeft in België alleen. In deze winkel is het vaak wat 'zoeken' naar een leuk stuk, omdat er een zeer groot aanbod is. Er wordt niet echt een selectie gemaakt, maar dat geeft natuurlijk wel éxtra veel voldoening als je uiteindelijk iets vindt! Helemaal als je aan het einde van de maand bij deze winkel langsgaat: dan kan je er kleren kopen aan prijzen met kortingen tot wel 70%. Een heleboel stuks tik je zelfs al op de kop voor €1 of €2. Hou hun instagrampagina in de gaten om op de hoogte te zijn van hun discount dagen. 

Twentysecondvintage

Twentysecondvintage werd opgericht door Julie en lief Mattia. Anders dan de meeste tweedehandswinkels, die vaak in bulk aankopen, reist het koppel samen heel Europa rond om vintage kleding uit te zoeken. Deze vintagewinkel in het Hasseltse heeft zowel een online catalogus op hun Instagrampagina als een fysieke winkel in de Badderijstraat. 

Daysofgold

In deze webshop vind je een mooie selectie van vanalles en nog wat: kleding, designer bags, statement jassen, accessoires,... Oprichtster Aline Knol heeft een goed oog voor het vinden van hidden gems. Daysofgold biedt prachtige preloved vintage pieces aan van merken zoals Lacoste, Prada, Fendi en Dior.

Vintage & lovers

Op deze vintage pagina vind je authentieke designer pieces van de meest uiteenlopende merken: Adidas, Ralph Lauren, Louis Vuitton, Comme des Garçons, Burberry... Je moet wel snel zijn als je een stuk van haar pagina wil scoren. De selectie van oprichtster Camille Enaerts doet het zo goed dat de stukken de deur uit vliegen. Camille heeft ook een Vinted-account waar je haar kleren kan kopen. 

Benieuwd hoeveel jij kan verdienen door jouw kleren te verkopen? Je leest het hier. 

Lees ook

Aanbevolen voor jou