Mode

25 zwarte modellen die geschiedenis hebben geschreven in de modewereld

Van Pat Cleveland tot Precious Lee, L'OFFICIEL blikt terug op zwarte modellen die een baanbrekende impact hebben gehad op de modewereld.
Reading time 2 minutes

Vanaf de opkomst van de media in de modewereld van het midden van de 20e eeuw tot nu, is inclusiviteit altijd een hot topic geweest in de de fashion industie. Jarenlang hadden modellenbureaus, ontwerpers en magazines oog voor slechts één lichaamstype en huidskleur, maar in de loop der jaren zijn er een aantal niet-blanke en zwarte persoonlijkheden geweest die de status quo van de industrie in vraag stelden.

Nu wereldberoemd als één van de best betaalde topmodellen, braken Naomi Campbell en Iman barrières door en baanden ze zich hun weg naar diversificatie van de industrie, waarmee ze het pad effenden voor een nieuwe generatie modellen zoals Joan Smalls en Winnie Harlow die vandaag succesvol zijn. Ondertussen schreven Beverly Johnson en Tyra Banks geschiedenis als de eerste zwarte modellen die de covers van grote tijdschriften sierden, en haute couture model Mounia werd de eerste zwarte muze van Yves Saint Laurent.

Deze Black History Month brengt L'OFFICIEL een eerbetoon aan 25 zwarte modellen die komaf maakten met stereotypen en bijdroegen aan het uitzicht van de mode-industrie zoals we die nu kennen.

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou