Mode

10 bizarre Crocs collabs die we niet mogen vergeten

Van Balenciaga tot Bad Bunny: Crocs weet vaak te verbazen met zijn collabs. Deze modieuze drops zijn opnieuw het bewonderen waard.
Reading time 4 minutes

Van luxe designhuis Balenciaga tot megastar Justin Bieber, Crocs heeft samengewerkt met enkele van de beste. En dat terwijl de meesten ze eigenlijk heel erg lelijk vinden. Toch zijn het niet meer de favoriete huisschoenen van je opa - Crocs zijn uit de diepten van de modegevangenis geklommen om de ironisch coole streetstyle-trend te worden die mensen niet kunnen stoppen met kopen. Ter ere van de Balenciaga Stiletto Crocs kijkt L'Officiel terug op 10 van Crocs' beste collabs.

 

Justin Bieber

De "Lonely" zanger dropte zijn Crocs x Justin Bieber met Drew collab in samenwerking met zijn eigen kledinglijn, Drew House. Afgezien van de schoenen zelf, omvatte de lancering ook acht Jibbitz-schoenbedels, in de vorm van een regenboog, een madeliefje, een stuk pizza en meer. Zoals verwacht waren deze gele Crocs binnen enkele minuten uitverkocht.

Bad Bunny

In september werkten Bad Bunny en Crocs samen voor een paar glow-in-the-dark-klompen met het Jibbitz-logo van de Latijnse ster. De samenwerking was in slechts 16 minuten uitverkocht.

 

KFC

Crocs drop bewijst dat je draagt wat je eet. In samenwerking met fastfoodbedrijf KFC lanceerde Crocs in juli twee paar schoenen met chicked-accenten - een platform en een klassieker - die in minder dan 30 minuten uitverkocht waren. Wat nog belangrijker is, de schoenen toonden niet alleen een emmer met tenders en hebben drumstick Jibbitz, ze roken ook daadwerkelijk naar kip.

Balenciaga

Het luxe modemerk Balenciaga debuteerde met een Crocs-crossover tijdens de lente/zomer 2018-show op Paris Fashion Week. Modellen droegen five inch platformversies van de schoenen, compleet met merkgerelateerde Jibbitz. Creatief directeur Demna Gvasalia zei over de schoenen: "Het is licht en in de toekomst kun je ze thuis 3D-printen omdat ze allemaal uit één stuk bestaan - we gebruiken een schuimvorm uit één stuk en werken ermee. Dit soort materialen is erg Balenciaga!” Meer recent breidde het luxehuis in samenwerking met Vibram uit met sportieve teenschoenen.

 

Cristopher Kane

De Schotse ontwerper Christopher Kane stuurde met juwelen versierde en met marmer bedrukte Crocs tijdens het seizoen lente-zomer 2017 naar de catwalk van de London Fashion Week. Kane zei tegen WWD : "Crocs zijn geweldig, ik hou van ze."

Barney's New York

De Barney's New York x Crocs- collectie sluit aan bij het luxe warenhuis New York en hervormt de klassieke schuimsandaal in een op punkrock geïnspireerde schoen met spikes en andere metalen Jibbitz.

Post Malone

De "Circles"-rapper heeft waarschijnlijk het record voor de meeste samenwerkingen met Crocs met in totaal vier limited-edition drops. Elk paar heeft zijn eigen tattoo-art op de schoen of als Jibbitz. Zijn eerste lancering, de Dimitri Clog, heeft een cartoon duivels patroon met bijpassende accessoires.

Alfie

De op New York geïnspireerde collectie met streetwear-merk Alfie produceerde drie paar schuimklompen, elk als eerbetoon aan de Big Apple. De Art Clog (die voor $ 600 werd verkocht) herschept de skyline van NYC met Jibbitz van belangrijke bezienswaardigheden zoals de Brooklyn Bridge en het Empire State Building.

Pleasures

In januari 2019 lanceerde het LA streetwear merk Pleasures een paar graphic skeleton clogs in de Pleasures x Crocs drop. Vorige maand hebben de twee merken een nieuwe, op Halloween geïnspireerde schoen uitgebracht om je schoenenspel dit spookachtige seizoen een boost te geven.

 

Chinatown Market x Grateful Dead

In een drievoudig team tussen LA-kledingmerk Chinatown Market, punkband Grateful Dead en Crocs, brengen deze tie-dye klompen streetwear terug naar de jaren 60 voor een op hippie geïnspireerde look. Het paar kwam met gekleurde Jibbitz.

Lees ook

Aanbevolen voor jou