Max Mara

Waarom we allen vlechtjes zullen dragen volgende zomer?

Gezien op de catwalk bij Max Mara, Dior en Antonio Marras: de vlechtjes van schoolmeisjes maken hun comeback bij modemeisjes. Klaar om aan het vlechten te slaan?
Reading time 2 minutes

Nu de fashion weeks al even voorbij zijn en 2020 al om de hoek loert, is het tijd voor een herziening. Welke haartrend heeft de krantenkoppen gehaald op de catwalks voorjaar-zomer 2020? Schoolmeisjes vlechten! Gespot op de catwalks van Dior, Antonio Marras of Max Mara, en ongetwijfeld volgende zomer opnieuw in het straatbeeld.

Toegegeven, deze modehuizen zijn in hun opzet geslaagd om de reputatie van een kapsel dat tot nu toe enkel voorbehouden was voor kostschoolmeisjes, in een nieuw daglicht te stellen. Deze zomer laten we het kindse imago achterwege en vlechten we de haren in een vrouwelijke en gedurfde stijl. Dior van zijn kant laat de vlechtjes opdraven in een plattelandsversie en koos voor een vlechtwerk dat het ecologische thema van de show weerspiegelt.

Wat Max Mara betreft, dringt het merk aan op een onberispelijke look en laat vlechtwerk zien die doet denken aan de perfecte coupes van een cabin crew. Een populaire stijl van de jaren '90 die altijd een zekere souplesse heeft vertoond. Hier tijdens het defilé van Max Mara zien we een eerder een transgressieve twist, die de strenge snit van het haar in evenwicht houdt.

Toen de vlechtjes voor het eerst verschenen in de jaren negentig, werden ze meteen tot een trend gebombardeerd door  popster Britney Spears. Met haar plooirokje, samengeknoopt hemd, fluorescerende scrunchie en highschool girl vlechtjes, maakte BitBit dit kapsel tot een must dankzij de bijhorende videoclip van de hit"Baby One More Time".

Wat de huidige iconen betreft, valt de eer te beurt aan Bella Hadid, met een arendsoog wat betreft mode- en beauty-trends. Haar schattige vlechtjes op vakantie in Mykonos werden afgelopen zomer talloze keren gekopieerd. 

De vlechtjes van kostschoolmeisjes, maar dan geïnterpreteerd door deze defilé's voor lente-zomer 2020:

/

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou