Juwelen & Horloges

Valentijn: 15 x juwelen met een boodschap

Het blijft een cliché, maar de beste manier om je liefde te verklaren op Valentijn is nog steeds het schenken van een juweel. Ontdek hier de 15 meest romantische juwelen om de boodschap over te brengen, van Belgische diamanten tot collector’s items van de meest gerenommeerde juweliers.
Reading time 2 minutes
Carey Mulligan in "The Great Gatsby."

Juwelen staan met stip op nummer één als het op Valentijnscadeau’s aankomt. Uit een studie van het magazine Forbes bleek dat er in de Verenigde Staten bijna $3.9 miljard werd gespendeerd aan juwelen voor Valentijn. Met een juweel zit je namelijk wel goed in het overbrengen van een symbolische boodschap. Het ronde aspect van een ring staat symbool voor een liefde die eeuwig duurt terwijl het onverwoestbare karakter van een diamant een onvoorwaardelijke liefde symboliseert. Maar waar komt die traditie nu vandaan? Vroeger was Valentijn vooral een feest waarbij geliefden een kaart naar elkaar stuurden. De oudste Valentijnskaart die nog bestaat dateert zelfs van het jaar 1400 en is te bezichtigen in het British Museum. Oorspronkelijk werden de kaarten (of ook rozen) anoniem gestuurd. Hoe die trend precies evolueerde van een eenvoudig kaartje naar een juweel met diamanten is voorlopig niet bekend, maar wij vermoeden dat dat laatste meer succes boekte bij de ontvanger. Intussen zeg je de L-word niet langer alleen met een diamanten ring, want een schitterende liefdesverklaring kent tegenwoordig vele gedaanten... Het symbolisch hartje, een juweel in de vorm van een bloem, of een ring met robijnen (de steen van de liefde), een juweel die bestaat uit twee in elkaar passende juwelen, een ronde vorm als  knipoog naar de liefde tot in het oneindige...

Genoeg verhalen verteld, met deze 15 juwelen verklaar je de liefde zonder woorden, zowel van Belgische bodem als de meest gerenommeerde namen ter wereld.

15 juwelen met een boodschap voor Valentijn

Lees ook

Aanbevolen voor jou