Juwelen & Horloges

Louis Vuitton maakt AirPods oorbellen: gek of geniaal?

Als er één ding is waar Louis Vuitton goed in is, dan is het wel omstreden accessoires begeerlijk maken.
Reading time 2 minutes

Toen Apple in 2016 zijn AirPods onthulde, werden ze spottend vergeleken met grote wattenstaven (ook jij, geef maar toe). Maar het tij kan keren: ineens werd iedereen met de wearable technology gespot, waaronder celebs als Kristen Stewart en David Beckham. De recensies waren namelijk snel lovend, Apple had ineens oortjes voor een knap geluid en een betere fit in de oren. Grote kans dat je je woorden uit 2016 over de 'wattenstaven' rond 2017 terugnam.

Portable devices waren plots cool. En dat had Louis Vuitton ook door - je bent immers een modehuis met trendradar of je bent het niet. Ze kondigden begin 2019 daarom een samenwerking met het New Yorkse audiobedrijf Master & Dynamic aan en kwamen met een draadloze koptelefoon op de proppen voorzien van het beroemde monogram van het Franse modehuis. Prijs: 995 €, niemand mijmerde erover. En begin 2020: Louis Vuitton kwam met haar eigen variant op de Apple AirPods: Horizon-oortjes, verkrijgbaar in zwarte, witte en rode monogrammen en in gele en blauwe LV-strepen, wat zowel een eerbetoon aan het erfgoed als een moderner uiterlijk oplevert.

Opnieuw heeft een creatieveling van Louis Vuitton groen licht gekregen voor een accessoire op techgebied. Miste je de boot als  early adopter in de beginfase van de AirPods, dan heb je nu een tweede kans: dit keer met oorbellen voor je AirPods. Dat lees je goed.

De gouden 'oorbellen' gaan volgens bronnen met verschillende lengtes en stijlen in productie. Uit de foto’s wordt duidelijk zichtbaar dat ze van goud zijn gemaakt en gekenmerkt worden door hangers die het LV-logo bevatten. De prijs hiervan? 350 $ (300 €). Tja, het tilt immers je AirPods wel naar een nóg hoger en chiquer niveau.

Lees ook

Aanbevolen voor jou