Juwelen & Horloges

In de kijker: juwelen die geïnspireerd zijn op de helderheid van de sterren

Juwelen zijn voor velen veel meer dan alleen een accessoire. Het zijn heel persoonlijke, intieme en betekenisvolle items. En ook achter elk geweldig ontwerp zit een menselijke ervaring die het geïnspireerd heeft. De diamant- en juwelencollecties van het juwelenhuis Love100 zijn bijvoorbeeld geïnspireerd door het licht van de sterrenconstellaties boven ons.
Reading time 2 minutes
© Love100

Er zijn twee soorten juwelenmensen: zij die ervan houden om over-the-top te gaan, met in-your-face statement stukken, en zij die de voorkeur geven aan subtiele ontwerpen om elke dag te dragen. Als je in de eerste groep valt, en toevallig ook nog geïnteresseerd bent in de sterrenconstellaties boven ons, moet je Love100 nieuwe bijzondere juwelencollectie toevoegen aan je shopping lijst.

De mensen achter het juwelenhuis willen de boodschap uitdragen dat liefde vele gezichten heeft: er zijn 100 manieren om lief te hebben. En dat liefde overal te vinden is. Liefde voor je job, voor schoonheid, voor de aarde en voor wat de mens gecreëerd heeft, van ongelooflijk geavanceerde technologie tot kunst. De aspecten van de liefde kunnen schitteren en de mensen verlichten, net zoals sterren dat doen. En net om die reden is het ontwerp van Gabi Tolkowsky en de familie Tolkowsky gebaseerd op de schoonheid en helderheid van de sterren en constellaties aan de hemel. Dat resulteert in een diamant met een uitzonderlijke slijpvorm.

1635780014118276 love100 01 carola 064 vortex collection1635780014192952 love100 02 greta 213 my galaxyl
Vortex & My Galaxy

Kinetische kunst

De reden waarom deze juwelen meer licht van de tafel (bovenkant) van de diamant te doen weerkaatsen, is heel ingenieus bedacht: de ontworpen bestaan uit precies 100 facetten – de standaard ronde diamant heeft er maar 57. De toevoeging van 43 is zorgvuldig berekend om ervoor te zorgen dat het licht sneller gebroken en weerkaatst wordt, zodat de diamant meer schittert. De veranderende vormen en vloeiende bewegingen die de juwelen kunnen maken, maken het unieke exemplaren die gegarandeerd hoge ogen zullen gooien.

1635780524085203 love100 08 eleonora 1271 diamond in a diamond colelction
Diamond in a Diamond

Exclusief verkrijgbaar bij Chow Tai Seng.

Lees ook

Aanbevolen voor jou