Juwelen & Horloges

Binnenkijken: juwelenmerk Elliot & Ostrich opent een unieke cocoon boutique in Antwerpen

Hun eerste flagshipstore is een ongeziene ‘cocoon boutique’ met design, service én een totaalbeleving waardoor high-end juwelen shoppen een onvergetelijke ervaring wordt. Kijk mee binnen in The Nest van Elliot & Ostrich, in Antwerpen.
Reading time 3 minutes
© Elliot & Ostrich

Het Belgische juwelenmerk “Elliot & Ostrich”, gekend voor hun geraffineerde high-end juwelen om betekenisvolle momenten in het leven te vieren, opent de deuren van hun allereerste flagshipstore “THE NEST”. Net zoals de naam doet vermoeden, ligt deze plek verborgen op de vijfde verdieping van een flatgebouw in de Justitiestraat in Antwerpen. De exclusieve ‘cocoon boutique’ is geen standaard juwelenzaak met vitrines maar een out of the box, gezellige ‘cocon’ op een atypische locatie die volledig het dna van het jonge juwelenhuis Elliot & Ostrich uitstraalt. L'Officiel leidt je rond door de nieuwe flagshipstore. 

1613377794257107 the nest elliot ostrich  ian hermans 61613377794246094 the nest elliot ostrich  ian hermans 7
© Elliot & Ostrich
1613377813732749 the nest elliot ostrich  ian hermans 4
© Elliot & Ostrich

Een "cocoon boutique" met accenten uit de jaren 20

THE NEST bevindt zich vlakbij het Antwerp Diamond Center, de hub waar generaties van experts en vakmensen bijeenkomen en waar de edelstenen van Elliot & Ostrich zorgvuldig uitgezocht worden. Aan de buitenkant van het gebouw, beneden in het portaal en in de oude lift lijkt het alsof je terug geflitst wordt naar 1920. Het contrast en verrassingseffect kan dus niet groter zijn eens je de Elliot & Ostrich oase binnenwandelt: je wordt er letterlijk naar binnen gezogen. Het lijkt wel een droomwereld die je een instant ‘wauw’ beleving bezorgt van zodra de deur opengaat. 

1613377958200246 the nest elliot ostrich  ian hermans 15
© Elliot & Ostrich

Verfijnd en ruw maatwerk gemaakt door lokale talenten

In een lumineus en duurzaam kader van de hand van de Antwerpse architect Janpieter Verstraeten, voormalig leerling van de gerenommeerde architect Vincent Van Duysen, werden de fundamenten van de ‘cocoon boutique’ THE NEST gelegd. Met een glasheldere visie over de ‘look & feel’ van hun allereerste flagshipstore namen Jennifer en Sylvie het jonge Antwerpse design agency Oystr onder de arm om de inrichting van THE NEST tot in de kleinste details uit te werken: van unieke op maat gemaakte high-end juwelensokkels, originele ‘skin tone’ juwelenhalzen, struisvogeleieren - en veren als bijzondere pronkstukken,… tot een heerlijk geurend huisparfum. Net zoals de collectie geeft het interieur van THE NEST uitdrukking aan een ‘rough meets refined’ sensatie, of een ‘Africa meets Europe’ eufonie: een perfecte symbiose tussen verfijnde en ruwe elementen met enerzijds unieke op maat gemaakte meubelen in kwalitatieve materialen die getuigen van puur vakmanschap en een oog voor precisie, en anderzijds Afrikaanse design ‘eyecatchers’ met een ziel, die voor de pure en authentieke ‘touch’ zorgen.

1613378127696532 the nest elliot ostrich  ian hermans 2
© Elliot & Ostrich

What's in a name?

De naam “THE NEST” verwijst zowel naar de atypische locatie als naar het ‘cocon’ gegeven: een verborgen parel waar er een huiselijke en vertrouwelijke sfeer hangt en ongedwongen Afrikaanse vibes de ruimte vullen. Verder refereert THE NEST ook naar het nest van de struisvogel, de vogel die symbool staat voor het label: het iconische symbool dat voor vrouwelijkheid, creativiteit en het realiseren van dromen, staat. Het label wil namelijk sterke, onafhankelijke en authentieke vrouwen inspireren om hun dromen na te jagen en hun eigen verhaal te schrijven, en om betekenisvolle momenten vast te leggen in een uniek en persoonlijk juweel.

1613378396951484 the nest elliot ostrich  ian hermans 3
© Elliot & Ostrich

Lees ook

Aanbevolen voor jou