HOMMES

NB24 by CODE41, het chronograaf horloge dat iedereen wil

De Zwitserse NB24 chronograaf, gesigneerd CODE41, is terug op pre-order voor een tweede editie. Een uitzonderlijk project, dat eens te meer aantoont dat het jonge merk de verbeelding niet schuwt als het gaat om het opnieuw vormgeven van de Zwitserse Haute Horlogerie. Zorg dus dat je in de startblokken staat, want de NB24 is vanaf 24 november slechts 3 weken beschikbaar!
Reading time 5 minutes

NB24, een geslaagde eerste editie

Toen hij in januari 2021 werd gelanceerd, was de NB24 chronograaf van CODE41 een fenomenaal succes. En dat was te verwachten, want dit horloge weerspiegelt het beeld van de andere projecten van het Zwitserse merk: ambitieus, innovatief en van zeldzame techniciteit. Met zijn skeletontwerp, geïnspireerd op het legendarische 7750-kaliber, is deze chronograaf anders dan alle andere.

9 maanden: zo lang heeft het team erover gedaan om dit project, dat in april 2020 van start is gegaan, te voltooien. Zoals altijd werd de ontwikkeling uitgevoerd met de hulp van de gemeenschap, die kon deelnemen aan de technische en esthetische keuzes. De leden zijn echter geen deskundigen of professionals op het gebied van horlogemakers: het zijn gewoon liefhebbers, die blij zijn eindelijk een merk te hebben gevonden dat luistert naar hun wensen.

De Creator Edition van de NB24 werd eerder dit jaar gelanceerd, in januari 2021, toen 1.380 exemplaren in voorbestelling werden verkocht, voor een totaal van 5.298.394 CHF! Een rage die het CODE41-team allerminst had verwacht, en zij moesten dan ook een grote teleurstelling verwerken van veel leden die geen onderdelen konden kopen.

Gelukkig voor hen hoeven ze niet lang meer te wachten om hun geluk opnieuw te beproeven, want het merk heeft besloten de tweede editie van de NB24 op 24 november te lanceren!

Een chronograaf in zijn zuiverste uitdrukking

Eén ding is zeker, liefhebbers van mechanische horloges zullen zeker vallen voor de charme van de NB24. Dit skelethorloge onderscheidt zich door een sterke en sportieve esthetiek, die het uurwerk subtiel accentueert zonder in te boeten op prestaties.

Voor zijn architectuur heeft CODE41 zich gebaseerd op het "Valjoux" 7750-kaliber: een beroemd zelfopwindend chronograafuurwerk, dat al tientallen jaren bekend staat om zijn robuustheid en betrouwbaarheid. Natuurlijk heeft het merk bijzondere aandacht besteed aan zowel het ontwerp als de functionaliteiten door belangrijke wijzigingen aan te brengen.

Zo zijn de bandjes opnieuw ontworpen en zijn de twee chronotellers verplaatst: de schijf voor 30 minuten bevindt zich nu op 6 uur en de schijf voor seconden op 3 uur. Van de 326 onderdelen komen alleen de veer van de loop en de 35 juwelen uit het buitenland: al het andere is ontworpen, vervaardigd en geassembleerd in Zwitserland.

En alsof dat nog niet genoeg is, is de NB24 uitgerust met een perifeer oscillerend gewicht dat zichtbaar is op de wijzerplaat: een echt juweeltje van techniek, dat alleen al getuigt van de immense waarde van het horloge. Deze bijzonderheid is gewoonlijk alleen te bewonderen op zeldzame stukken uit de Haute Horlogerie, tegen zeer hoge prijzen. In feite vertegenwoordigt het een derde van de productiekosten!

Wanneer kwaliteit, techniciteit en hoge prestaties één dezelfde zijn

De kast van de NB24 heeft een unieke maat van 42 mm. Wat het materiaal betreft, zullen toekomstige kopers de keuze hebben tussen twee even kwalitatieve opties: AeroCarbon en grade 5 titanium.

AeroCarbon is carbon met een hoge dichtheid: het productieproces maakt het 2,5 maal buigzamer dan staal en tweemaal zo licht als titanium. Met andere woorden, het allerbeste in koolstof! Grade 5 titanium is twee keer zo hard als staal en heeft een zeer fijne afwerking.

Tot slot vermelden we dat de NB24 is voorzien van een saffierglas, krasbestendig en ontspiegeld, een waterdichtheid heeft van 100 meter, 5 instelstanden en een energiereserve van 48 uur.

NB24 | Edition 2

1, 2, 3... Go! Start van voorbestellingen

De NB24 Edition 2 kan van 24 november tot en met 16 december 2021 worden voorbesteld. De prijs begint bij 4.748 €, een ongelooflijk lage prijs voor zo'n technisch geavanceerd uurwerk! Het merk verwacht de levering in oktober 2022.

Hoe zit het met "Swiss Made"? Op dit punt springt CODE41 er weer bovenuit. Bijna 85% van de waarde van het horloge is namelijk afkomstig uit Zwitserland, een zeer zeldzaam feit, aangezien de wet slechts een minimum van 60% vereist om voor het label in aanmerking te komen.

Het merk heeft de NB24 echter vrijwillig niet geëtiketteerd, omdat het het label Swiss Made misleidend en verwarrend vindt. In plaats daarvan is het horloge TTO-gecertificeerd, Total Transparency of Origin, een label dat in het leven is geroepen door CODE41, dat transparantie centraal stelt in zijn aanpak.

Om bij de uitverkorenen te horen die met trots een NB24 om hun pols zullen dragen, ga op 24 november naar code41watches.com!

Tags

montre

Lees ook

Aanbevolen voor jou