HOMMES

Belgisch architect Alain Gilles herwerkte Fratelli Rossetti's schoen in iets zeer moderns

Wat gebeurt er als je een Belgische designer en interieurarchitect een klassiek leder schoenmodel laat herwerken? Dan krijg je een nieuw architecturaal en grafisch model met een revolutionaire ronde hak als resultaat. En dat ziet er dan zo uit:
Reading time 1 minutes
© Fratelli Rosetti x Alain Gilles

Op zoek naar een deftige schoen, maar dan met een creatieve twist? Gevonden: ter gelegenheid van Milan Design Week 2021 presenteerde het Italiaanse Fratelli Rossetti een exclusieve capsulecollectie in samenwerking met de gelauwerde Belgische designer en interieurarchitect Alain Gilles. Met zijn heel andere kijk mocht hij de codes van het schoenenlabel herdefiniëren.

1631378360533917 fratelli rossetti x alain gilles aw21 salone del mobile campaign 2 men

Gilles herwerkte de klassieke Oxford-schoen. Het geometrische patroon - dat volledig met de hand is toegebracht - zorgt voor een grafisch uiterlijk, maar het is vooral de zool die ons opviel toen we de store in Milaan bezochten: de structuur is herwerkt met een revolutionaire ronde hak. Hoe hij hierop kwam? "Ik heb mijn aanpak met meubels trachten te vertalen tot schoenen", legt de Belgische designer uit. "Zo benaderde ik de zool zoals ik ook de architectuur van een tafelpoot benader. Een ontwerpproces dat me leidde tot het idee van de ronde hiel: een kleine revolutie die het ontwerp van de schoen uniek maakt en die een subtiele visuele beweging creëert."

De capsule collectie bestaat uit vier modellen: twee voor mannen en twee voor vrouwen en is wereldwijd beperkt tot 200 paren. De samenwerking zal exclusief verkrijgbaar zijn in Milaan, Brussel en Antwerpen en online.

Lees ook

Aanbevolen voor jou