Food

Zo smaakt couture: op afternoon tea bij Viktor & Rolf voor eetbare jurken

Ooit al geproefd van een couture jurk? Viktor & Rolf laat je proeven van hun meest bekende runway collecties tijdens een afternoon tea in het Waldorf Astoria in Amsterdam. Voor foodies en fashionista's!
Reading time 3 minutes
Viktor & Rolf Afternoon Tea bij Waldorf Astoria Amsterdam

Een uitnodiging waar couture en taart op het programma staat? Correctie: de twee spreek je wel degelijk in één adem uit. Dus: couture taart ofwel eetbare jurken. Heb ik dat goed gelezen? Ja! Samen met L’Officiel België mocht ik exclusief de spits afbijten van een verrukkelijke samenwerking: de Viktor & Rolf Afternoon Tea in hotel Waldorf Astoria in Amsterdam.

1568553408432985 viktor rolf afternoon tea 34

Wanneer de deuren van de Peacock Alley in het Waldorf Astoria opengaan, wacht een kraaknette ronde tafel in wit linnen, gedekt met porselein, temidden van een kamer die kan doorgaan als bescheiden balzaal van Louis XIV. Ik krijg een flacon van het Flowerbomb parfum aangeboden, waar een bloemig ruikende thee als welkomstcocktail geserveerd wordt. Maar ik kan mijn blik niet van de tafel houden, waar een carrousel met taartjes en roze strik al verraadt dat dit de echte pièce de resistance is.

Op de carrousel prijken design taartjes en hapjes geïnspireerd op Viktor & Rolf creaties die afgelopen jaren over de runway verschenen. Where fashion meets food. Zeg nu zelf, wie kan hier aan weerstaan? De eetbare design stukjes zien er zo mooi uit dat ze even hoge verwachtingen scheppen voor de smaaktest die volgt. Het verdict? Een streling voor het oog èn een smakenpalet van ongeëvenaard niveau.

Wie herkent de hints? 
Variërend van hartig tot zoet herken ik de Action Dolls uit de Haute Couture AW2017 collectie. Een koket taartje met perenvulling en witte chocolade verwijst naar de Mariage Collection. De bekende tule jurken van de Cutting Edge Couture collectie SS10 met ‘ontbrekende’ stukken herken ik in een hapje met kaasgaten. Tot zelfs een taartje die schreeuwt ‘no pictures please’, die duidelijk een ode is aan de Fashion Statements Haute Couture SS2019.

1568554273890298 viktor rolf afternoon tea 31 1568553218515414 viktor rolf afternoon tea 9
1568553200605128 viktor rolf afternoon tea 20

Op de vraag hoe deze out of the box samenwerking tot stand kwam, is Roberto Payer, general manager van Waldorf Astoria Amsterdam, duidelijk: “Wij zijn trots op de samenwerking met Viktor en Rolf, die altijd weten te verrassen met gedurfde statements in hun couture collecties. Dat is iets wat wij herkennen in onze chefs. Ik vind het dan ook fantastisch om te zien én te proeven wat het keukenteam onder aanvoering van patisseriechef Vipin Charly, geïnspireerd door het ontwerpduo, voor elkaar heeft gekregen.” 

Voor 54,50€ per persoon kan je tot eind november de exclusieve Viktor & Rolf Afternoon Tea dagelijks beleven tussen 15.00 – 17.00 uur.

1568554259818744 viktor rolf afternoon tea 33

Herken je hints naar deze
Viktor & Rolf collecties?

Lees ook

Aanbevolen voor jou