Food

Yves Mattagne opent een pop-up restaurant in Brussel

Na de definitieve sluiting van Sea Grill en de komende heropening van Villa Lorraine, zullen de twee emblematische restaurants deze zomer samensmelten tot het vernieuwde restaurant Villa Lorraine, onder leiding van chef Yves Mattagne. In afwachting van de grote opening, opent de sterrenchef een pop-up restaurant, Art Club, op het Koningsplein in Brussel.
Reading time 2 minutes

Terwijl het Radisson Hotel een facelift ondergaat, heeft het iconische sterrenrestaurant Sea Grill van Yves Mattagne afgelopen december zijn deuren voorgoed gesloten. Een uitgelezen moment voor de chef om zichzelf opnieuw uit te vinden, ditmaal met de familie Litvine in het emblematische Brusselse etablissement Villa Lorraine, dat van plan is om grote verbouwingswerken te uit te voeren. Het goede nieuws? In afwachting van de heropening trekt Yves Mattagne voor enkele maanden naar het Koningsplein in hartje Brussel.

Na het succes van Dream Eat op het Autosalon en net vòòr de heropening van Villa Lorraine, opent Yves Mattagne dus Art Club, een pop-up restaurant op een toplocatie: op het kruispunt van het Koningsplein, het Magritte Museum en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. In deze nieuwe setting zet de chef gerechtjes om te delen op de kaart die geïnspireerd zijn op zijn vele reizen. Wat de sfeer betreft, belooft de Art Club gezellige en ontspannen avonden met muzikale ambiance. Een culinaire hotspot om dringend te bezoeken vooraleer het deze zomer zijn deuren weer sluit. Want dan pakt Yves Mattagne uit met een nieuw concept, menu en interieur van Villa Lorraine.

Op de datum van de heropening is het nog even wachten, maar we weten al dat het restaurant  twee concepten samenbrengt: een loungeruimte en een gastronomisch restaurant. Yves Mattagne en zijn team ontfermen zich over het top notch menu, terwijl zaal manager Fabrice D'Hulster, de service en kwaliteit van Villa Lorraine garandeert. Het interieur is ontworpen door het architectenbureau A3 Development, dat eerder verantwoordelijk was voor het interieur van Villa Emily, een modern, stijlvol en elegant resultaat dat het imago van de keuken van Yves Mattagne weerspiegelt.

 

Pop-up Art Club
Open van 6 maart van dinsdag tot zaterdag, 's middags en 's avonds Museumstraat 9, 1000 Brussel.
+32 2 212 08 00

www.art-club.be

Tags

restaurant
bruxelles

Lees ook

Aanbevolen voor jou