Food

Vandaag is Wereld Pasta Dag: hier eet je de duurste pasta ter wereld

Hoe gek ben jij op pasta? Gek genoeg om een bordje van 2000$ te bestellen?
Reading time 2 minutes

Spirelli, tagliatelle, orecchiette, farfalle, liguine, penne, bucatini, ravioli...hoe groot is jouw pasta jargon? Eén ding is duidelijk, pasta vind je in alle soorten, maten en kleuren. Naar verluid bestaan er zelfs meer dan 700 soorten. Geen wonder dat er een dag wordt opgedragen aan onze favoriete dosis carbs. Want vandaag is 'Wereld Pasta Dag' (World Pasta Day), een dag die in 1995 in het leven werd geroepen tijdens een congres van - hoe kan het ook anders - pastaproducenten. Een eenvoudig en puur product waar iedereen voor zwicht, al dan niet als guilty pleasure. Zelfs op Instagram geniet een bord pasta ook al van sterallures en doet dit regelmatig dienst als 'accessoire' op een vakantiekiekje, inclusief steelse blik.

Maar het is ongetwijfeld restaurant Bice in Manhattan (New York) die hun pasta een bijna goddelijke status gaf. In 2013 haalde hun zelfgemaakte taglioni-pasta wereldnieuws. De reden? Het exuberante prijskaartje van een gerecht van 2000$ op de kaart. Bice's zelfgemaakte tagliolini-pasta is gegarneerd met meer dan 2 kg verse kreeft en afgewerkt met zwarte truffel schilfers. De pasta wordt geserveerd op een bord ontworpen door Gianni Versace en bezet met bladgoud, en alsof dat nog niet genoeg is, vergezeld van een portie gefrituurde calamares, een portie kalfsvlees, en chocolademousse. Is de tip inclusief?

Intussen is de fameuze 'duurste pasta ter wereld' niet meer te bespeuren op het online menu van restaurant Bice, maar wij gaan ervan uit dat de suggesties van de chef er wel nog voor openstaan. Een must-visit voor je volgende trip naar New York?

1571860680865908 most expensive pasta 1
Taglioni-pasta met kreeft en truffel van restaurant Bice voor een 'luttele 2000$'

Lees ook

Aanbevolen voor jou