Toppatissier Debailleul opent flagshipstore met tearoom in hartje Brussel
Marc Debailleul leerde zijn stiel in Rijsel, net over de Frans-Belgische grens die hij overstak om met zijn Belgische geliefde te huwen. De jonge man ging bij Wittamer aan de slag om achteraf zijn eigen atelier in Koekelberg te openen en aan speciaalzaken zoals Rob en restaurants te leveren, ook in het buitenland. Ooit had hij een winkel op de Keizer Karellaan maar het atelier was altijd zijn kernactiviteit.
Nu, veertig jaar nadat Marc Debailleul de bijzonder prestigieuze erkenning van Meilleur ouvrier de France kreeg, bereikt de patisserie een nieuwe mijlpaal met een prachtige flagshipstore op de Brusselse Grote Markt. Debailleul, die de laatste jaren vooral in het buitenland en meer bepaald in Japan lekkerbekken doet watertanden, wil zo zijn naam opnieuw in het vlakke land van Brel op de kaart te zetten. Of dat zal lukken? Neem plaats in een van fluwelen zetels, laat u verleiden door het befaamde Debailleul-gebak met zijn heerlijke frambozenmousse of het Voltaire chocoladetaartje met zijn typische crème brûlée en oordeel zelf!
Debailleul, Grote Markt 37 in 1000 Brussel, is elke dag open van 9 tot 22 uur.





