Food

Zo maak je toast avocado zoals in Venice Beach in LA, het walhalla van healthy brunch

Los Angeles: de city of stars, daar waar de zon altijd schijnt én waar ze de beste toast avocado hebben.
Reading time 2 minutes
© Gjelina Take Away

Voor dit ontbijtje wil je opstaan: toast avocado zoals we die in L.A. proeven. Romig en fris, een subtiele smaak en naar eigen hand af te toppen.

Dit heb je nodig:

2 dikke volkoren boterhammen
1 avocado
snuf peper
snuf zout
snuf paprikapoeder
limoensap
optioneel: verse peterselie

Zo maak je het:

Toast de boterhammen tot ze knapperig zijn. Dit kan bijvoorbeeld in de oven. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Snijd met een mesje vierkantjes in de avocado om het vruchtvlees er makkelijk uit te kunnen scheppen met een lepel. Is de avocado al iets rijper? Dan kun je ook de schil binnenstebuiten keren en het vruchtvlees eruit duwen. Meng in een kom de avocado, paprikapoeder, peper en zout. Smash met een vork alles door elkaar. Schep de smashed avocado op je toast, sprenkel wat limoensap erover en garneer eventueel met verse peterselie. Simple, but good!

L.A. variatie tips:

Één van onze favoriete tentjes in Los Angeles voor avocado toast, Honey Hi, kruidt de toast avocado met za'atar, topt het af met gepekelde sjalotten, radijsjes, bieslook en feta. Wil je helemaal losgaan? Dan adviseren ze om huisgerookte zalm toe te voegen en/of een gepocheerd ei. Een andere favoriet, Gjelina Take Away, varieert met pistache-hazelnootflakes, koriander en citroen. Dinette gaat voor een simpele avocado toast: grof gesmashte avocado overgoten met peper en grote zoutvlokken. Doe je ogen dicht wanneer je een hap neemt, en je hebt net het gevoel alsof je weer aan de grote walk-up window zit, aan een van de open-air tables terwijl je de mensen van Echo Park voorbij ziet wandelen.

Lees ook

Aanbevolen voor jou