Food

The Gilded Restaurant: high tea in het oudste pand van Antwerpen

Gelegen in hartje Antwerpen, is deze culinaire hotspot, in één van de oudste panden van de stad, het ontdekken waard. Voor ontbijt, lunch, high tea of diner. Privé of zakelijk. Romantisch of met een groep vrienden. The Gilded Restaurant is ‘the place to be’.
Reading time 3 minutes

Sinds Rode Duivel Moussa Dembélé samen met zijn familie deze historische site ombouwde tot een boetiekhotel, kan je baden in luxe, een stukje geschiedenis opsnuiven èn genieten van een unieke culinaire ervaring in de koekenstad. Het hotel wordt uitgebaat door zijn zus Assita Dembélé en bestaat uit 8 karakteristieke suites en The Gilded Bar & Restaurant. Behalve dat The Guilded van zijn reputatie geniet als één van de betere boetiekhotels in Antwerpen, is het bijhorende restaurant ook de uitgelezen plek voor foodies, zowel locals als toeristen die genieten van een weekendje weg. 

Op een steenworp van de Groenplaats, te bereiken via de Melkmarkt, bevindt zich The Gilded Bar. Een hotspot voor zowel locals en toeristen, die zijn gasten kan bekoren met de charme van het veertiende-eeuwse gebouw en een oogstrelend, luxueus en warm design. In deze ‘place to be’ kan je van ’s ochtends tot ’s avonds terecht voor een gezellige, maar ook een smaakvolle tijd.

Na een drankje aan de bar, begeef je je via de patio, die volkomen doet vergeten dat men eigenlijk in hartje Anwerpen is, naar The Gilded Restaurant. Net zoals de naam dat al zegt, staat The Gilded Restaurant voor rijkdom en finesse. Rijkdom in presentatie, smaak en totaalbeleving. Finesse in de keuze van gerechten. Op de menukaart vind je shared dining gerechten van een moderne, seizoensgebonden keuken vol mediterraan-Aziatische invloeden. De chef neemt je mee op een culinaire reis. Zo ontdek je de Spaanse markt, Italiaanse trattoria’s, een Arabische bazaar of een New Yorkse foodhall. Omwille van het food sharing concept, blijft het restaurant momenteel gesloten door de huidige veiligheidsmaatregels naar aanleiding van covid-19. Ontbijten in The Guilded kan momenteel wel op zaterdag en zondag, mits reservatie.

Naast de gebruikelijke formules zoals ontbijt, lunch en diner kan je ook bij The Gilded terecht voor een unieke high tea, waar deze Britse traditie Mediteraanse/Aziatische finesse ontmoet, enkel op reservatie. Ook elke eerste zondag van de maand organiseert The Guilded een brunch, die voldoet aan de voorschriften van de covid-19 veiligheidsmaatregels. Markeer nu al 25 december 2020 in je agenda: The Guilded Xmas Brunch wordt het meest gezellige kerstevenement om met vrienden en familie in de koekenstad te vieren.

De familie Dembélé is trots dat ze hun gasten op een unieke culinaire ervaring kunnen trakteren: "We hebben de gerechten op de kaart zelf uitgekozen en met een team van Belgische en internationale culinaire specialisten gerealiseerd. De ideeën en inspiratie hebben we opgedaan tijdens onze vele reizen over heel de wereld."

1601982383754774 schermafbeelding 2020 10 06 om 12.57.171601982383868011 schermafbeelding 2020 10 06 om 12.57.25
1601982383826806 schermafbeelding 2020 10 06 om 12.57.331601982383842686 schermafbeelding 2020 10 06 om 12.57.47
© De Gulde Schoen

The Gilded Restaurant is momenteel enkel open voor ontbijt op zaterdag en zondag, mits reservatie, alsook de nieuwe hotspot voor een wel heel speciale gelegenheid in Antwerpen: uitzonderlijke ‘afternoon tea’, een huwelijk tussen Britse traditie en Aziatische finesse. Reserveren verplicht.

Adres: Melkmarkt 39, 2000 Antwerpen
Meer info op www.guldeschoen.be of op hun Instagrampagina @guldeschoen

Tags

restaurant

Lees ook

Aanbevolen voor jou