Food

Recept: Gigi Hadid's Spicy Vodka Pasta

Pasta Pasta Pasta! Het model staat intussen, sinds de lockdown, bekend om haar eenvoudige en onweerstaanbare creaties in de keuken. Deze week deelt Gigi hoe ze een smeuïge pasta maakt met een heel bijzonder ingrediënt...
Reading time 2 minutes
© Instagram / @gigihadid

Na de bekendmaking van de geboorte van haar dochtertje op Instagram kon Gigi Hadid het niet laten onze smaakpapillen op de proef te stellen met een van haar nieuwe recepten. En het is er eentje die meteen onze goede voornemens de deur wijst. In een  Instagram-story demonstreert het model hoe ze een pasta maakt met vodka. Je hoort het goed, carbs en alcohol in één gerecht... klinkt als een onweerstaanbare zonde. Als we Gigi's virtuele kookkunsten mogen geloven dan is het recept goed voor een creamy, smeuïge tomatenpasta met een feestelijke touch. Kan niet slecht zijn, toch? 

1611131091951818
© Instagram / @gigihadid

Ingrediënten


– 1 sjalot
– 2 eetlepels ongezouten boter
– 2 eetlepels extra vierge olijfolie
– 2 teentjes geperste (of kleingesneden) knoflook
– 200 gram tomatenpuree
– 2 eetlepels distilled vodka
– 450 gram penne
– 120 ml crème fraîche
– 50 gram Parmigiano Reggiano (meer is altijd goed)
– verse basilicum
– halve theelepel chilivlokken
– zout
– peper

 

Bereiding

Doe de olijfolie in de hete pan, voeg het sjalotje en de knoflook toe en fruit het aan.

Voeg de tomatenpuree, chilivlokken en verse basilicum toe, voeg zout en peper naar smaak toe en kook dit op een laag vuurtje gedurende tien minuten.

Terwijl de saus kookt, kook de pasta al dente.

Smelt boter in een aparte pan en voeg de gekookte pasta toe.

Voeg vervolgens de tomatensaus en crème fraîche al roerend toe aan de pasta op hoog vuur.

Nu is het tijd om de vodka toe te voegen en opnieuw te roeren, haal dan de pan van het vuur.

Schep de helft van de parmezaanse kaas door de pasta tot het gesmolten is.

Klaar!

Strooi de rest van de verse basilicum en kaas over de pasta en geniet!

Lees ook

Aanbevolen voor jou