Recept: de matcha cake van Sophie de Bernardi
Voor 8 personen:
Bereiding: 45 minuten
Koken: 30 minuten
Rust: één nacht
Ingrediënten:
DE MATCHA GANACHE:
- 190 g room
- 40 g witte chocolade
- 2,5 g matcha-thee
DE CAKE:
- 90 g eidooiers
- 60 g basterdsuiker
- 250 g eiwit
- 60 g basterdsuiker
- 1 g fijn zout
- 60 g druivenpitolie 80 g volle melk
- 68 g maizena
- 68 g T55-bloem
- 3 g matcha
- 4 g vanillepoeder
AFWERKINGEN:
- Matcha poeder poedersuiker
Voorbereiding:
EEN DAG OP VOORHAND:
Verhit de room, giet deze driemaal over de chocolade en meng met een spatel. Voeg de matcha-thee toe en laat een nacht in de koelkast staan.
DE DAG ZELF :
Start met de bereiding liefst een dag op voorhand.
Klop de eidooiers met de basterdsuiker op tot een luchtige massa.
Klop de eiwitten op en meng er de suiker en het zout onder. Meng de olie en de melk, voeg toe aan het dooiermengsel en voeg dan het gezeefde zetmeel- en bloemmengsel toe. Voeg voorzichtig het eiwit toe.
Scheid twee mengsels apart in twee kommen: 300 g aan de ene kant waaraan je de gezeefde matcha toevoegt, 445 g aan de andere kant waaraan je het gezeefde vanillepoeder toevoegt.
In een niet ingevette chiffon cakevorm met een diameter van 25 cm en een hoogte van 10 cm, voeg je de twee bereidingen achtereenvolgens toe om een marmereffect te creëeren.
Bak gedurende 30 minuten op 150 ° C.
Draai de vorm om als hij uit de oven komt, laat de cake op een rooster afkoelen en haal uit de vorm met een mes.
Maak een paar mooie balletjes van de ganache. Bestrooi voorzichtig met poedersuiker en matcha.