Food

Quarantaine tip: thee cocktails om de stress weg te shaken

De heilzame effecten van thee in een cocktail? Deze innovatieve recepten van thee cocktails zijn perfect om de stress van je af te shaken!
Reading time 3 minutes
Instagram @styleprints

Yes, de lente is nu echt begonnen! Tijd om ook de lente in de keuken te halen. Misschien associeer je thee met koude winterdagen, maar mits deze handige tips maak je van dit drankje de ultieme verfrissing tijdens een zonnige dag.

De heilzame effecten van thee komen nu meer dan ooit van pas tijdens deze gezondheidscrisis. Als we niet opgeschrikt worden door de quasi constante flow van nieuwsberichten, dan piekeren we wel over het nieuwe thuiswerken of deadlines. Kleine trucjes om ons mentaal welzijn op te krikken, zijn dan ook broodnodig. Eén van die tricks is voldoende thee drinken. Het houdt niet enkel je vochtbalans op peil – wat je een uitgerust en dus weerbaarder gevoel geeft –  thee neemt ook stress en angst weg. En wat werkt nu beter op het humeur dan een cocktail? Thee cocktails zijn de nieuwe mocktails: lekker, fris en geschikt voor elk moment van de dag!

Hoog tijd dus om de lente af te trappen met een aantal innovatieve receptjes voor een verfrissende thee cocktail. Cocktailshake de stress van je af!

Thee cocktail Lemon & Ginger

Een verfrissende cocktail van groene thee met citroen en gember. Verfrissend voor lichaam en geest! Zo maak je de Special T. Lemon & Ginger mocktail.

Ingrediënten

 1 cup lemon & ginger Special.T
 1 cm op 1 cm stukje gember
 1 theelepel ongeraffineerde rietsuiker
 ½ theelepel matchapoeder
 Sap van een halve limoen
 Ijsblokjes

Aan de slag
 Zet een kopje lemon & ginger Special.T van 20 cl en laat dit afkoelen
 Neem een shaker en vul deze met het stukje gember, de rietsuiker, het matchapoeder, het limoensap. Giet alles met een muddler zodat de smaken vrijkomen. Voeg hier de afgekoelde thee en 2 ijsblokjes aan toe.
 Shake!
 Zeef jouw mocktail in een feestelijk glas op enkele ijsblokjes.
 Garneer met een schijfje limoen
 Cheers!

1586326468406137 cocktail lemon ginger 1.172834
Special T. Lemon & ginger mocktail

Thee cocktail Anastasia 

Smaken van bergamot, citroen en toetsen van oranjebloesem die geïnspireerd zijn op de mythe van de Russische groothertogin Anastasia. Dat moet Kusmi tea zijn. Deze thee cocktail levert een complex maar harmonieus aroma van zwarte earlgreythee en het moutige karakter van Assamthee. Zo maak je de Anastasia mocktail met Kusmi Tea.

Ingrediënten
 1 cup Kusmi tea Anastasia
 Sap van 1 appelsien
 10 ml limoen- of bergamotsap
 1 theelepel vanillesuiker
 Ijsblokjes

Aan de slag
 Zet een kopje Kusmi Anastasia thee van 15 cl
 Voeg er de vanillesuiker aan toe en laat afkoelen
 Vul je shaker met het appelsiensap en het limoen- of bergamotsap
 Voeg de afgekoelde thee en 2 ijsblokjes toe
 Shake!
 Zeef je mocktail in een feestelijk glas op enkele ijsblokjes
 Garneer met een schijfje appelsien
 Cheers!

Recept van The Mocktail Club.

1586326518095406 cocktail kusmi tea.170303
Kusmi Tea x Special.T: Anastasia mocktail

Tip

Net zoals koffie in capsules, kan je ook je favoriete thee met capsules zetten. Met een Master.T-machine zet je in een handomdraai thee met capsules die de theeblaadjes bevatten, volledig naar je wens of smaak. Naast de intensiteit, kan je zelfs de grootte van je tas bepalen. De perfecte assistent bij de bereiding van je thee cocktails.

Master.T theemachine van Special.T. €129.

1586326462934968 specialt2.145635
Master.T theemachine van Special.T. van Nestlé - €129

Lees ook

Aanbevolen voor jou