Food

Libanees is hot: 5 adresjes om uit te testen

De Libanese keuken wordt steeds populairder en hipper, en terecht. Libanees is fris, gezond en wordt met verse, lokale producten gemaakt. Naast hummus, pita en falafelballetjes heeft de Midden-Oosterse keuken ontzettend veel heerlijke specialiteiten om te ontdekken. Deze 5 Libanese hotspots moet je proberen.
Reading time 4 minutes
Beli (Brussel)

Dit Libanese zaakje vind je aan de Zavel in Brussel, één van de gezelligste buurten van onze hoofdstad. Beli is een familierestaurant dat opende in 2016. Het interieur is smaakvol, modern en cozy; ideaal om een fijne avond met vrienden door te brengen. Volgens sommigen vind je bij Beli zelfs het beste Libanese eten van heel Brussel. 

Op de kaart vind je allerlei verschillende mezzes, kleinere gerechtjes om te delen, zoals tabouleh, kaviaar van aubergine en gegrilde haloumi met vijgenconfituur. Er zijn traditionele mezzes, maar ze serveren ook hedendaagse varianten op de typische keuken. Naast de mezzes is er van dinsdag tot vrijdag een lunchformule en op zondag een Libanese brunchformule van 11 tot 15 uur voor €25. Je kan Beli ook afhuren voor privé-feesten. 

Adres: Rue Joseph Stevens 11, 1000 Brussel

Middle Eats (Antwerpen)

In dit Midden-Oosterse restaurant eet je niet alleen heel lekker, het groeide inmiddels ook uit tot een heuse hotspot in Antwerpen. 'Middle Eats Disco Dining', staat er op de website te lezen. Inspiratie voor dit concept haalde chef Daniela in Tel Aviv: daar is gaan eten een feestje op zich. Daniela combineert in het concept van Middle Eats de twee dingen die ze zelf het liefst heeft: vers, kleurrijk, smakelijk eten én groovy muziek. Dat is een combinatie waar wij niets op tegen hebben. De perfecte plaats om je weekend in te zetten. 

Adres: Graaf Van Egmontstraat 2, 2000 Antwerpen

Yalla Yalla Streetfood Bar (Gent)

De Libanese zussen Dalilah en Mona en hun vriendin Hannah delen een passie voor koken, die uitgroeide tot Yalla Yalla Beirut. Het begon allemaal als een amateuristisch kraampje op de Gentse feesten in 2015. Spoel even verder naar begin 2019, toen Yalla Yalla Streetfood Bar haar deuren opende in de Donkersteeg in Gent. Voorheen kon je hen al vinden in de Holy Food Market in Gent, de Antwerpse foodmarket Mercado, Hal 5 in Leuven en De Vleeshalle in Mechelen en op festivals zoals Tomorrowland, Werchter en Pukkelpop. Sinds begin dit jaar is er dus ook een fysiek restaurant, waar je kan genieten van mezzes to share, falafels uit de falafelbar en heerlijke cocktails. Elke tweede zondag van de maand kan je er heerlijk brunchen.

Adres: Donkersteeg 3, 9000 Gent

 

La châtelaine du Liban (Brussel)

Deze verborgen parel is gelegen aan het gelijknamige Place du Châtelain bij Bailli in Brussel, een rustige maar toch hippe buurt in Elsene. Het is het perfecte restaurant voor een romantische date of om lekker lang te tafelen. De inrichting van La Châtelaine is modern, maar toch dromerig met houtaccenten. Leuk: ze beschikken over een sigarenbar voor de liefhebbers. Elke woensdag, wanneer het ook bio-, vlees-, kaas- en wijnmarkt is op het pleintje, organiseren ze een apéro. Ze hebben ook een traiteursdienst waar je eten kan afhalen. Door de dag is er een lunchformule, van 12-19 uur en 's avonds kan je een degusteermenu proeven van mezzes en warme gerechten voor 30€. Allen daarheen!

Adres: Kasteleinplein 7, 1050 Elsene

 

Murni (Antwerpen)

Dit veganistische/vegetarische/flexitarische restaurant ligt in Park den Brandt in Wilrijk. Omdat Murni in een park gelegen is, kan je er makkelijk parkeren en dat vinden wij top.  Ben je op zoek naar een snelle lunch 's middags? Kijk dan op hun originele Build-Your-Own Avocado Toast & Yoghurt Bowl Menu, waar je je lunch volledig zelf kan samenstellen. Heb je wat meer tijd en zin om met alles erop en eraan te genieten van de Midden-Oosterse keuken? Kies dan voor Good Evening Tel Aviv - The Murni Experience, een degustatiemenu met specialiteiten als shakshuka, falafelballetjes, hummus, pita en tzatziki. Het uitgebreide menu kost €39 euro per persoon. 

Adres: Beukenlaan 12, 2020 Antwerpen

Al honger gekregen? Als je niet kan wachten tot lunch of dinner, kan je natuurlijk ook altijd hier terecht.

Lees ook

Aanbevolen voor jou