Food

Jacquemus opent een tweede restaurant in Parijs: Oursin

Na het succes van Café Citron, opent Simon Porte van Jacquemus nu een tweede restaurant in Parijs. Bij Oursin waan je je op vakantie in het zuiden bij heerlijke, pure Franse keuken met mediterraanse invloeden. Pluspunt: dit zomerse hotspot ligt gewoon in hartje Parijs.
Reading time 1 minutes
Oursin

Simon Porte van Jacquemus heeft duidelijk de smaak te pakken als foodie/restaurateur. Na de lancering van Café Citron eerder dit jaar in Parijs, opent Jacquemus nu een tweede restaurant in de Franse hoofdstad. Oursin, wat zee-egel betekent in het frans, wordt een mediterraans restaurant en bevindt zich aan de Galeries Lafayette aan de Champs Elysees

1569451735954214 schermafbeelding 2019 09 26 om 00.25.35

Net zoals voor Café Citron werkte Simon Porte samen met Caviar Kaspia, een groep van de meest gerenommeerde restaurants in Frankrijk en de rest van Europa. Het interieur met wit gekalkte muren  doet ons instant denken aan een vervlogen zomer vakantie. Ramen van de vloer tot aan het plafond laten de zon spelen met licht en schaduw, tegen een wand van grillige muur nisjes.
Het zonlicht doet het kleurrijke aardewerk en intrigerende objets d’art extra uitkomen. Het beige tafellinnen, met de hand gevlochten rotan stoelen en kunstig servies maken de surreële ruimte compleet. Dit had even goed het decor kunnen zijn van Jacquemus’ show voor aanstaande lente-zomer collectie.

Oh ja, voor we het vergeten: wat staat er op het menu? 
Een salade van groene en gele boontjes besprenkeld met Kaspia bottarga. Of wat dacht je van zwarte mul gemarineerd in zout en citroen, een salade kreeft of een aardappelpuree gegarneerd met Baeri-kaviaar? De gepocheerde perziken vergezeld van een Italiaanse meringue zouden we ook niet kunnen weerstaan. Franse keuken in alle puurheid en finesse. De zomer lijkt niet zo heel ver meer.

1569451752059915 schermafbeelding 2019 09 26 om 00.25.48
1569451742367376 schermafbeelding 2019 09 26 om 00.25.29

Lees ook

Aanbevolen voor jou