Food

Hoe maak je de befaamde 'breakfast sandwich' van Moïse Sfez?

Terwijl we wachten op de restaurants om weer hun deuren te openen, plunderen we nog maar even de koelkast leeg en stoppen we veel liefde in onze culinaire creaties. Vandaag geeft Moïse Sfez (van Homer Lobster), champion van de tobster bun, ons een portie inspiratie met het recept voor zijn wedstrijd “breakfast sandwich”: een broodje, Russische saus, avocado en een gepimpte omelet ... de ideale beloning na je ochtendtraining (in de woonkamer).
Reading time 2 minutes

Ingredienten:

Een rond broodje of een briochebroodje

2 eieren

Een klontje boter

Eén potje vloeibare room

1/2 gesneden avocado

1 kerstomaat

Een handvol venkel

2 eetlepels Russische saus

1 limoen

1 handvol gesneden lente-ui

Zout & peper

 

Voor de Russische saus:

1 eetlepel ketchup

1 eetlepel mayonaise

1/2 gesneden zure augurk

1 theelepel augurkazijn

Een paar druppels pikante saus (Sriracha of tabasco)

 

- Bereid de Russische saus voor door alle ingrediënten te mengen.

- Bereid de omelet en klop de eieren los met de crème fraîche, limoenschil, lente-ui, zout en peper. Meng goed om een schuimig en luchtig mengsel te verkrijgen. Giet het mengsel in een vooraf verwarmde pan met een klontje boter. Als de omelet aan de onderkant goed gaar is en licht knapperig, vouw je hem dubbel en laat je hem verder garen, afgedekt op laag vuur. Voeg eventueel cheddar toe.

- Rooster het in twee gesneden broodje in de pan met een klontje boter.

- Schik de helften van het broodje en bestrijk ze met de Russische saus, om op het onderste deel de gesneden avocado, een of twee plakjes kerstomaat (of andere tomaat), de omelet en een beetje venkel te schikken. Vouw de sandwich en klaar!

Tags

recette

Lees ook

Aanbevolen voor jou