Food

Haal Milaan in huis met het recept van Emporio Armani Caffè's tiramisu

De quarantaine daagt ons uit om zelf creatief te zijn in de keuken, nu restaurants gesloten zijn. Enkele chef-koks steken een handje toe en delen hun favoriete recepten. Zoals de befaamde tiramisu van het Emporio Armani Caffè, een must-visit in Milaan.
Reading time 1 minutes

Ingrediënten voor 2 personen

50 g suiker
110 g extra verse eieren (ongeveer 2)
250 g mascarpone
150 g boudoir koekjes
150 g koffie
bittere cacao, hoeveelheid naar eigen voorkeur

Recept

Scheid het eitwit van de dooiers. Klop de dooiers met de helft van de suiker tot ze wit en schuimig zijn. Voeg geleidelijk aan de mascarpone toe terwijl je verder roert. Zet het mengsel in de koelkast en klop de eiwitten met de resterende suiker op. Voeg een lepel opgeklopt eiwit toe aan de room en roer goed om het mengsel te verdunnen. Voeg geleidelijk aan de rest van het eiwit toe en roer zachtjes van onder naar boven. Laat de bereiding ongeveer 3 uur rusten in de koelkast.

Bedek de bodem van twee glazen met mascarponecrème. Dompel de boudoirs vervolgens onder in lauwe koffie en schik ze bovenop de mascarpone in het glas. Voeg een tweede laag mascarpone toe en wissel af met de in koffie doordrenkte boudoirs, tot aan de rand van het glas. Werk af met een laatste laagje mascarpone en werk af met bittere cacao.

Lees ook

Aanbevolen voor jou