Food

Gezond en snel ontbijten met hulp van bekende foodies en 'The Holy Berry'.

Het Belgische The Holy Berry wil de meest voedzame producten toegankelijk maken met 'Frozen superfoods Packs' en 'Nice Creams'. Enkele Belgische foodies zoals Stefanie Baert (Foodlove), Barbara Geeroms (Yasai), Julie Van den Kerchove (Het Keto Plan), Anna Santens en Food for Athletes bedachten hier de meest lekkere recepten mee.
Reading time 3 minutes

Het Belgische The Holy Berry wil voedzame producten lekker en toegankelijk maken, zonder compromissen te sluiten op vlak van kwaliteit en zuiverheid, met haar handige, voorverpakte packs.

Stephen De Rycke en Margaux Bonte zijn de bezielers van dit jonge bedrijf en ze proberen dit te verwezenlijken met een minimale voetafdruk. Tijdens hun 6 maand lange verblijf in Australië, waar het koppel verschillende opleidingen in personal training en sportvoeding volgde, ontdekten ze de effecten van gezonde voeding en in het bijzonder van Açai op hun lichaam. Eens terug in België besloten ze hun eigen bedrijf op te starten met Açai en andere ‘Rainforest Goodness’ in de hoofdrol.

Dus de Açai bes staat centraal in de packs, omdat ze boordenvol antioxidanten zit en als een van de meest voedzame bessen van de wereld wordt beschouwd. Açai is ideaal bij je ontbijt onder andere in de vorm van een Açai Bowl, maar kan evengoed als gezonde lunch of licht dessert gegeten worden.

Hieronder enkele recepten in samenwerking met Belgische foodies zoals Julie Van den Kerchove (Het Keto Plan), Stefanie Baert (Foodlove) en Barbara Geeroms (Yasai). Voor de recepturen kan je terecht op de website www.theholyberry.com/blogs/recepten

1557144716410035 the holy berry c the fresh light 016 pannacotta pitaya1557144716157932 the holy berry c the fresh light 034  pannacotta pitaya
1557144716239342 the holy berry c the fresh light 066 pannacotta passievrucht1557144716232958 the holy berry c the fresh light 288 coulis pitaya
1557144716328912 the holy berry c the fresh light 300 classic acai bowl1557144716306865 the holy berry c the fresh light 294 coulis pitaya

The Holey Berry heeft twee verschillende productlijnen:

De Frozen Superfruit packs
Deze diepgevroren packs bestaan uit 100g 'supervruchten' pulp en zijn ideaal voor allerlei bereidingen. Alle ingrediënten worden meteen na de oogst ingevroren om hun voedingsstoffen en smaak maximaal te bewaren.

De Açai ‘Special Grade', die de beste kwaliteit van açai bessen gebruikt in zijn meest pure vorm, zonder toegevoegde suikers. De Açai & Guarana ‘Traditional blend’ die açai pulp combineert met een beetje rauw biologisch rietsap voor een zoet aroma, en een kleine dosis biologisch guaranasap, voor een extra energieboost. De Pink Pitaya die phytonutrienten en antioxidanten combineert zoals vitamine C, ijzer, B-vitamines en vezels, zonder toegevoegde suikers (het smaakt naar een mix van kiwi, peer en watermeloen). En de Passion Fruit die 100% pure passievruchten bevat (die werden gezeefd om de pitjes te verwijderen). Passievruchten zijn lekker en zeer voedzaam door hun enorm hoge concentratie aan vitamine C.

De prijzen variëren tussen de 6 en de 9 euro.

Nice Creams
Dit zijn artisanale en biologische crèmes met een mix van uiterst voedzame en kwalitatieve ingrediënten op basis van hun pure Açai pulp. De Nice Creams zijn volledig vrij van geraffineerde suikers, bewaarmiddelen of artificiele ingrediënten en verkrijgbaar in drie smaakvariëteiten: Coco Choka, Bananarama en Mango Django. Prijs 3,69 euro (110 ml). Je kan ze bijvoorbeeld gewoon op je boterham smeren, zoals confituur. 

Door de vruchten op een duurzame manier aan te kopen, hebben de lokale boeren een garantie op een vast inkomen en een stimulans om hun bomen te beschermen tegen de ontbossing door de vee- en graanindustrie. Hierdoor kunnen ze handel voeren op een evenwichtige manier en wordt het behoud van de bossen verzekerd.

The Holy Berry is momenteel te koop in een 40-tal (natuur)winkels zoals Het Natuurhuis, BEO en Origin'O en de producten worden in meer dan 50 horecazaken in Vlaanderen en Brussel geserveerd. Ontdek hun website en webshop via www.theholyberry.com

Lees ook

Aanbevolen voor jou