Food

Fiera: gloednieuw restaurant in de Antwerpse Handelsbeurs voor wereldburgers

In de voormalige Antwerpse Handelsbeurs, opent de nieuwe trots van de stad zijn deuren. Het restaurant Fiera laat een frisse wind waaien door de Antwerpse culinaire scene met een verrassend food- en barconcept in een prachtige, historische setting.
Reading time 3 minutes
Fiera

Schippers van over de hele wereld verhandelden sinds eind 19e eeuw hun goederen in de Handelsbeurs. Vanuit die historische achter­grond mikt Fiera op de wereldburger uit Antwerpen en ver daarbuiten. Dit nieuw concept is het geesteskind van Jan Jacobs, oprichter van J&M Catering, en mikt op een totaalbeleving. Gerealiseerd in samenwerking met architecte Cathérine Verbraeken, met haar unieke interieur, muziek en geurenpalet dromen we weg bij smaken en gerechten uit alle wind­streken.

1581935878747335 20200130 fiera antwerpen chantal arnts 231581935926442289 20200130 fiera antwerpen chantal arnts 29
Fusion gerechten in een historische setting

Fiera wil zijn gasten trakteren op een pure, eerlijke en product­georiënteerde keuken. Op het menu staan alleen mooie en kwalitatieve producten, met wereldse invloeden en ingrediënten die men vroeger in de Handelsbeurs verhandelde. Ook vegetarische en vegan gerechten krijgen een prominente plaats op de kaart. "We verloren ons hart aan de zuivere keukens van Lima, we houden van de kruidige Aziatische fusion cuisine en we zijn telkens onder de indruk van de vegetarische gerechten in Tel-Aviv. Al deze invloeden gemixt en gebracht met een vleugje authentieke lokale keuken, vormt de kaart van Fiera", vertelt Jan Jacobs, eigenaar van J&M Catering. Wie een kleine honger heeft, kan zowel overdag als ’s avonds proeven van hapjes die aan de bar geserveerd worden. Dus ook voor een uitgebreide apéro met cocktails en tapas ben je bij Fiera aan het juiste adres.

1581935941396001 20200130 fiera antwerpen chantal arnts 40
Keuken met wereldse invloeden bij Fiera

Voor de realisatie van Fiera lieten Jan Jacobs en Virginie Bayomi zich inspireren door mondaine restaurants zoals Topolopompo in Tel-Aviv, Bô Zin in Marrakech, Sarong in Bali of Monsieur Bleu en Costes in Parijs“ De Oude Schippersbeurs is de perfecte locatie voor Fiera. De naam van het restaurant verwijst naar het Italiaanse woord voor de “betere beurs”, een plek waar invloeden en producten uit de hele wereld elkaar ontmoeten en inspireren. Natuurlijk staat Fiera ook voor trots en fierheid, zaken die we enorm hard voelen bij het realiseren van dit project in én voor de stad Antwerpen”, aldus eigenaar Jan Jacobs.

Fiera is bijzonder fier op zijn geboorteplaats Antwerpen, en die fierheid beperkt zich niet enkel tot zijn prestigieuze locatie in het hart van de koekenstad. Het porselein, glaswerk en bestek zijn het resultaat van een samenwerking met Antwerps modeontwerpster Ann Demeulemeester. Daarnaast staat Belgisch modelabel Essentiel Antwerp in voor de kleding van de dames die bij Fiera aan de slag zijn.

1581935950233557 20200130 fiera antwerpen chantal arnts 44
Voor een uitgebreide apéro met cocktails en tapas moet je bij Fiera zijn
1581935970488159 20200130 fiera antwerpen chantal arnts 14
Het gezellige interieur van Fiera

Fiera is tegen de lente 7 dagen op 7 geopend. Tot dan is het restaurant enkel gesloten op zondag en maandag. Reserveren is niet verplicht, maar wel aangeraden voor grote groepen.

Meer info & reservaties: www.fiera.be

Lees ook

Aanbevolen voor jou