Food

Een gerecht van sterrenchef Nick Bril ervaren kan nu ook bij spaghettirestaurant Bavet

Bavet werkte samen met sterrenchef Nick Bril van The Jane voor de co-creatie van een nieuwe spaghetti met de naam ‘Legends of the smoked ft. Nick Bril & Hendrik Dierendonck’. Wat kun je ervan verwachten?
Reading time 1 minutes
Slager Hendrik Dierendonck en chef Nick Bril

Bavet, het Belgische spaghettirestaurant dat in 2015 voor het eerst opende, telt inmiddels zestien restaurants in België en één in Maastricht. Je krijgt er grote borden spaghetti die je niet zo beheerst hoeft op te eten, want je krijgt een bavet krijgt om niet op je kleren te hoeven morsen. En ja, dat zal ook voor het gerecht gelden die gecreëerd is door de Zeeuws-Vlaamse sterrenchef Nick Bril (The Jane**).

De spaghetti wordt onder de naam Legends of the smoked ft. Nick Bril & Hendrik Dierendonck voorgesteld en is een eerbetoon aan gerookte pastrami - waarvoor Nick een beroep doet op vleesspeciaalzaak Dierendonck - met romige burrata, rucola, peperoncino, krokante croutons en een vleugje basilicum. "Kwalitatieve producten in een jasje dat het een gerecht maakt voor iedereen. No stars, just maximum pleasure!”, aldus Nick Bril. Gelijk heeft hij: verwacht je niet aan de fraaie omgeving die je bij een sterrenrestaurant vindt, maar aan een goed bord, romige spaghetti waarbij de ingrediënten elkaar complimenteren in een rock’n roll sfeer.

1656525446469628 1 bavet legends of the smoked ft nick bril hendrik dierendonck
Legends of the smoked ft. Nick Bril & Hendrik Dierendonck

Deze tijdelijke special is sinds woensdag 15 juni eat-in beschikbaar in alle Bavet-vestigingen (Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven, Luik, Maastricht (NL), Mechelen, Kortrijk en Oostende) voor € 20,90.

Lees ook

Aanbevolen voor jou