Food

Dit champagnemerk steekt vanaf nu zijn flessen in een ecologisch jasje

Ruinart, het oudste champagnehuis, vernieuwt zijn verpakking en brengt een 100% recycleerbare second skin case uit. Het zet daarmee in op duurzaamheid en innovatie.
Reading time 2 minutes
© Ruinart

Duurzaamheid is iets waar we allemaal op moeten inzetten en dat heeft Ruinart ook gezien. Het champagnehuis ontwikkelde speciaal voor zijn flessen een second skin case die bestaat voor 100% uit cellulosevezels. Dat wil dus zeggen: geen plastic dat in de oceaan terechtkomt en minder schildpadden op een plasticdieet, beter gekend als plastic soep.

De second skin case wordt een tweede huid genoemd omdat de emblematische vorm perfect overeenkomt met de vorm van de fles. Ruinart zet daarmee de traditionele standaarden op gebied van verpakkingen aan de kant. Geen standaard doos meer, maar een ultralichte hoes die ook nog eens 100% recycleerbaar en een streling voor het oog is; zo hebben we het graag.

1596475083172566 secondepeau details ruinart 3
© Ruinart

De tweede huid pleit voor een milieuvriendelijke aanpak en respect voor de natuur: het ontwerp is bedoeld om de impact op het milieu te verminderen en te recycleren, zonder de ervaring of smaak van je glaasje bubbels te veranderen.

Het klassieke design, de ivoorwitte kleur met het subtiele reliëf, maakt van Ruinart Champagne nu niet alleen een milieubewust maar ook een stijlvolle toevoeging aan je tafeldecoratie of je instagramfoto.

1596475498998829 crayeres reims ruinart 7
1596475233491268 secondepeau pressage ruinart
© Ruinart

Waan je in het zuiden van Frankrijk en houd een fabuleuze picknick met bubbels en aardbeien gedopt in chocolade of organiseer een diner avondje voor vrienden en blaas ze omver met je killer tafelschikking afgewerkt met het stijlvolle design van de second skin case rond jouw fles champagne. Succes verzekerd!

1596475352873215 vignes ruinart 4
© Ruinart

Lees ook

Aanbevolen voor jou