Food

Cheesecake met Antwerpse handjes: het artisanale recept van Philip's Biscuits

Philip's Biscuits komt met het perfecte recept van cheesecake om je gasten warm te maken voor een gezellige namiddag thuis.
Reading time 3 minutes

Antwerpse handjes zijn de meest bekende koekjes van de Scheldestad. Het Antwerps koekje, dat de vorm heeft van een hand vindt zijn oorsprong in een legende rond het ontstaan van Antwerpen. De reus Druon Antigoon hakte immers handen af van de voorbijvarende schippers die tol weigerden te betalen tot hij door Silvius Brabo werd gedood. De koekjes zijn al even een lokale specialiteit maar werden pas echt bekend na een culinaire wedstrijd. Het duurde niet lang voordat ook andere steden de smaak te pakken kregen. Omdat tijdens dit koude herfstweer een stukje taart extra smaakt, vonden we het perfecte recept om een cheesecake te maken met een bodem van Antwerpse handjes door Philip's Biscuits

1602687655367367 unnamed 3

Recept cheesecake met Antwerpse handjes

Dit heb je nodig voor de cheesecake:

  • 500 g aardbeien
  • 500 g plattekaas
  • 175 g Antwerpse handjes (te koop bij Philip's Biscuits)
  • 100 g suiker
  • 1/2 el vanillesuiker
  • 6 blaadjes gelatine
  • 1/2 citroen, uitgeperst
  • 50 g boter
  • 250 ml room

 

Bereidingswijze: 

Vet een springvorm lichtjes in en bekleed de bodem met bakpapier. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Smelt de boter. Doe de Antwerpse handjes in een keukenrobot en maal ze fijn. Je kan ze ook in een diepvrieszakje doen en platslagen met een deegrol. Voeg de gesmolten boter toe bij de koekjeskruimels tot je een stevig deeg hebt. Verdeel dit koekjesdeeg onderaan in de springvorm en duw goed aan. Laat opstijven in de koelkast.

Haal de kroontjes van de helft van de aardbeien (de rest gebruik je om de taart af te werken), snij ze in stukjes en pureer ze met een staafmixer of in de keukenrobot. Doe de puree samen met de suiker en het citroensap in een steelpannetje en warm op tot de suiker gesmolten is. Haal van het vuur.

Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg ze toe aan de aardbeienpuree. Roer goed tot de gelatine opgelost is.

Doe de plattekaas in een grote kom en klop even los. Voeg de aardbeienpuree toe en meng goed.

Klop de room stijf samen met de vanillesuiker. Spatel door de plattekaas met aardbeien. Giet het mengsel in de springvorm en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

Halveer de rest van de aardbeien. Haal de taart uit de springvorm en werk af met de aardbeien.

1602687669226328 unnamed

Lees ook

Aanbevolen voor jou