Food

Brunchtip: maak zelf de smoothie bowls van Café de La Presse in Brussel

Naar je wekelijkse brunchadresje is het nog even uitkijken. Maar vanaf nu kan je zelf aan de slag. Café de La Presse deelt drie recepten van zijn meest geliefde smoothie bowls.
Reading time 2 minutes

Je favoriete brunchadresjes moeten helaas nog even hun deuren dicht houden. Maar Café de La Presse in Brussel wil zijn trouwe bezoekers (in quarantaine) een hart onder de riem steken en deelt zijn drie (geheime) recepten van zijn meest geliefde smoothie bowls.

De kleurrijke smoothie bowls van Café de La Presse zijn een vaste waarde in Brussel. In deze hippe hotspot verzamelen studenten, creatievelingen, expats zich om hun dag te starten met een kopje koffie terwijl ze de krant lezen of genieten van een gezond ontbijt. Ooit al de Smoothie Bowl met rode vruchten getest? Of de Palmera of legendarische Energizer?Vanaf nu kan je ze zelf maken met deze drie, eenvoudige recepten:

1585914711772341 rode fruit smoothie bowl
Smoothie Bowl met rode vruchten

1. Rode fruiten smoothie bowl

Ingrediënten :
Bevroren aardbeien
Bevroren frambozen
Bevroren banaan zonder schil
Kokosmelk

Recept :
Mix de aardbeien, frambozen en bananen met 15 cl kokosmelk in een blender tot het een glad maar stevig mengsel wordt. Giet het mengsel in een kom en werk af met toppings: granola, fruiten, kokosnootschilfers…

1585914717370691 smoothie bowl energizer
Smoothie Bowl Energizer

2. Smoothie bowl Energizer:

Ingrediënten :
Bevroren bananen zonder huid
8 dadels
1 eetlepel pindakaas
Amandelen
Geraspte Kokosnoot
Kaneel
Kokosmelk

Recept :
Mix de bananen, dadels, pindakaas, amandelen, geraspte kokos en 15 cl kokosmelk in een blender. Giet het mengsel in een kom en voeg de toppings toe: een halve gesneden banaan, bramen, kaneelschilfers en kokosnootschilfers.

 

1585914725773713 smoothie bowl palmera
Smoothie Bowl Palmera

3. Smoothie bowl Palmera:

Ingrediënten :
Bevroren ananas
Bevroren banaan
Passievrucht
Kokosmelk

Recept :
Mix de ananas, banaan, passievrucht en kokosmelk in een blender. Giet het mengsel in een kom en voeg de toppings toe: granola, half gesneden kiwi, geraspte kokos, bramen, chiazaad en amandelschilfers.

Lees ook

Aanbevolen voor jou