Food

Hitteplan: deze 6 dorstlessende drankjes van Belgische startups

Don't get us wrong: we klagen niet over warm zomerweer, maar het enige dat we willen, is verkoeling. Deze 6 ultieme Belgische merken schieten te hulp.
Reading time 3 minutes
© the french kiss club

Rosé, een frisdank, een concentraat en non-alcoholisch: dit zijn onze favorieten op een hete dag.

Brasserie Surréaliste

Brasserie Surréaliste is een brouwerij van de Ukkelse broers Edouard en Charles Grison. De twee dertigers hebben al een paar hopbiertjes op de markt gebracht, waaronder de La Surréaliste en de Double Trouble. Hun echte klassieker, La Surréaliste, heeft een lichte bitterheid en een sappige kant van intense citrus en tropische fruitaroma's. Waar je deze dromerige drankjes vindt? In Brusselse cafés of via hun webshop.

Plus One Rosé

Om wat smaak en leven bij te brengen aan de zomer van 2020 ontwikkelde Mathieu Terryn van Bazart samen met zijn management Debonair, legendary wijnimporteur Young Charly en het gerenommeerde wijnhuis Artadi, Plus One Rosé. Een fruitige, zalmroze natuurlijke wijn in blik, organisch gecultiveerde Garnacha druiven van Spanje’s beste wijnproducent te Navarra. Toegegeven: wij waren al verkocht bij het zien van het Instagrammable blikje.

Pomton

Oké, pompelmoessap en tonic gemixt kennen we, maar deze Belgische start-up wil met Pomton direct de juiste mix tussen de twee te vinden, waardoor de perfecte balans al in één blikje zit. Overigens is het niet zómaar sap en tonic: pompelmoessap uit het Middellandse-Zeegebied en milde, sprankelende tonic. De twee heren willen deze zomer hoe dan ook doorbreken, de huidige corona-crisis verandert dat niet. Sterker nog: vanuit Antwerpen zijn ze van plan Vlaanderen te veroveren.

Verwacht je aan de gekende lichtbittere afdronk met de klassieke citrusgeur van de pompelmoes: de ideale dorstlesser voor de warme dagen - maar dat wisten we al.

GIMBER

Niet in de mood voor alcohol, frisdrank vol suiker, of gewoon plat water? Dit alternatief is een concentraat boordevol biologische gember, citroenen en andere subtiele kruiden, specerijen en hoogwaardige ingrediënten die je smaakpapillen aan het dansen zullen brengen. Je kunt GIMBER mixen, puur drinken of misschien zelfs verwerken in een paar recepten. Het is online te verkrijgen, maar ondertussen ook al bij behoorlijk wat verkooppunten.

QIQO

Need a caffeine boost? Drie Antwerpse ondernemers bedachten een gezonde energiedrank als alternatief voor koffie, genaamd QIQO. Het drankje is 100% natuurlijk, bevat 0% suiker en komt in poedervorm. De reacties op hun website over de effecten zijn alvast veelbelovend...

the french kiss club

Another new Belgian drink on the block: the french kiss club. Rosé wijn in blik, afkomstig van Franse druiven en met een fruitig smaakpalet, perfect uitgebalanceerd om je tong te prikkelen en je geest op te frissen. Er is keuze op de webshop: een klassieke rosé, een bruisende variant en een bubbly rosé.

Lees ook

Aanbevolen voor jou