Food

Geen tijd om te sporten? Zeven vetverbranders die lekker zijn!

Zeven wonder ingrediënten om in je dagelijkse eetgewoontes te introduceren. En nog lekker ook!
Reading time 4 minutes
Toast avocado met ei

Als je op kantoor of aan je bureau werkt, dan is de kans groot dat je een aanzienlijk deel van de dag denkt aan het volgende: "Wat is de beste manier om vet te verbranden?" Aangezien je de hele dag stil zit en wanneer het getokkel op je laptop jouw enige lichaamsactiviteit is, vinden we die gedachtengang uiterst terecht. Blijf gerust zitten! We hebben namelijk het antwoord op je vraag. Mits een kleine wijziging in je eetgewoontes, kan je vet verbranden tijdens het werk. Deze 7 ingrediënten hebben bewezen dat ze bijzonder heilzaam zijn voor de vetverbranding. We leggen uit waarom.

Kaneel

Het Baharat wonderkruid 'kaneel' doet veel meer dan enkel smaak toevoegen aan je desserts. Kaneel houdt de bloedsuikerspiegel in evenwicht houdt en helpt LDL af te nemen, beter bekend als slechte cholesterol. Voor onder andere mensen die lijden aan diabetes, biedt deze smaakmaker uitkomst. Aangezien het verpercentage wordt geassocieerd met een hoge bloedsuikerspiegel, hebben voedingsspecialisten vastgesteld dat kaneel een belangrijke rol speelt bij de stabiliteit van insuline en dus de vetverbranding beïnvloedt. Kaneel is ook van nature ontstekingsremmend!

Groene thee

Het drinken van groene thee helpt het lichaam dagelijks vet te verbranden. Hoewel zwarte en groene thee van dezelfde plant komen, wordt groene thee niet gefermenteerd en verliest het zijn nuttige componenten niet. Groene thee, een krachtige antioxidant, bevat het bestanddeel Catechin (Katehin), die overtollige vetcellen afbreekt. Groene thee remt ook het enzym in ons lichaam af, dat verantwoordelijk is voor de afbraak van het natuurlijke vetverbrandende hormoon noradrenaline. Het beschermt dus de noradrenaline die we nodig hebben en stimuleert de vetverbranding. Bovendien kan cafeïne in groene thee ook vetverlies beïnvloeden. Omdat cafeïne een snel metabolisme werkt en opgeslagen vet omzet in energie.

Ei

Eieren is één van de meest veelzijdige en rijke voedingssoorten en zou standaard deel moeten uitmaken van je eetpatroon. Ondanks de kleine hoeveelheid calorieën (ongeveer 80 kcal), is een ei rijk aan belangrijke vitamines en mineralen zoals ijzer, calcium, B12 en vitamine A. Eieren versnellen de stofwisseling omdat het veel aminozuren bevat, waardoor ons lichaam eiwitten uit het ei opneemt. Een belangrijk proces in het versnellen van het metabolisme. 

Noten

Hazelnoten zijn rijk aan eiwitten en vezels en dus dè perfecte snack om af te vallen. Hoewel hazelnoot veel calorieën bevat, bestaa het vooral uit gezonde vetten. Amandelen, walnoten, pistachenoten en cashewnoten stimuleren ook de vetverbranding, mits je de aangeraden hoeveelheid niet overschrijdt. Een tip is om voor rauwe noten te kiezen. 

Koffie

Je kan opgelucht ademhalen, je weg naar een gezondere levensstijl laat gelukkig koffie toe! Eén van de grootste bronnen van cafeïne, net dat ingrediënt is essentieel voor vetverbrandending. Net als groene thee, versnelt koffie het metabolisme om vetcellen af te breken. Het wordt vaak als ingrediënt gebruikt in sportscholen omdat het energie geeft tijdens het sporten en helpt om de prestaties te verbeteren. Om de heilzame effecten van koffie te behouden, dien je je kopje wel zonder suiker te drinken.

Chilipeper

De chilipeper bevat 'capsaïcine sağlayan' die het kruid de bekende scherpe, pikante smaak geeft. Je kent het gevoel wel, als het zweet je uitbreekt aan tafel na een bordje pikante chili con carne. Dat zweten wordt veroorzaakt door een thermogene (warmteproductie) reactie in het lichaam door het pikante element. Die warmteproductie zorgt voor een versnelling van je metabolisme en bijgevolg het verbranden van vet. 

Avocado

Hoe tegenintuïtief het volgende ook mag klinken: je kan vet verbranden door vet te eten. We hebben het wel over de onverzadigde vetten die je in avocado's vindt. Omdat die vetten bijdragen aan een verhoogde basale stofwisseling, zal het lichaam sneller vet verbranden. Avocado is - net al hazelnoten - een bron van onverzadigde vetten en geeft gedurende lange tijd een verzadigd gevoel. 

Zin gekregen om aan de slag te gaan? Hier vind je recepten om deze vetverbranders aan toe te voegen.

Lees ook

Aanbevolen voor jou