Festivals

Van het slimme energieplan van Paradise City Festival kunnen nog veel festivals leren

Een prachtige locatie, een productie van wereldklasse, een diverse line-up en nog meer groene milieu-inspanningen met impact voor 2022 - het recept voor weer een geweldige editie van Paradise City Festival.
Reading time 2 minutes

Paradise City op 1, 2 en 3 juli 2022 bij Kasteel van Ribaucourt in Perk lijkt weer een groot succes te worden. Alle zaterdag- en campingtickets zijn uitverkocht, en er zijn nog maar enkele vrijdag-, zondag- en weekendtickets over. Dat zal waarschijnlijk niet enkel door de goede line-up komen met headliners als DJ Tennis, Shanti Celeste, Dixon, Weval, Kerri Chandler, Courtesy, Jane Fitz B2B John Talabot en Octo Octa, maar ook door de extra groene inspanningen voor het milieu.

Paradise City is trots om haar verantwoordelijkheid te nemen op vlak van duurzaamheid. In 2022 kreeg het elektronische muziekfestival daarom ook maximaal vier sterren van A Greener Festival, een non profitorganisatie die evenementen helpt om hun impact op het milieu te verkleinen. Dit nieuws bevestigt de status van het evenement als het groenste muziekfestival in België en als een van de groenste festivals ter wereld. 

Om het evenement van stroom te voorzien werkt de organisatie met een slim energieplan dat generatoren aanstuurt volgens een bepaald algoritme om het overschot aan energieverbruik te minimaliseren. Als gevolg daarvan is het energieverbruik per bezoeker de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald. 86 procent van de energie op het terrein is hernieuwbaar. 76 procent daarvan is afkomstig van HVO-brandstof (gebruikt frituurvet, geproduceerd in Nederland), en 10% is afkomstig van zonne-energie.

In de toekomst wil het festival dat aandeel zonne-energie optrekken tot 40 procent met meer (en grotere) zonnepanelen. De zomer van 2022 zal partner Audi Belgium een groot zonnepaneel van 170m2 voorzien, nog drie EcoPlant-zonnepanelen en een enorme batterij die overtollige energie opslaat. Net zoals het opladen van een elektrisch voertuig, zal Audi Belgium een recharge zone hosten op het festivalterrein, waar bezoekers kunnen revitaliseren met nek- en schoudermassages, verse sapjes en chill-down muziek.

1656429645695939 pc2022 solar flower 01

AB Inbev voorziet de hele camping van bier dat volledig emissievrij wordt vervoerd door twee E-trucks. Daarnaast serveert partner Ray & Jules het hele festival koffie die langzaam wordt gebrand op zonne-energie. Alle andere branders stoten 1,5 kg CO2 uit voor elke kg koffie, maar de gepatenteerde brandmethode van Ray & Jules brengt dat getal terug tot nul. Ga op zoek naar hun Sunshine Barista truck, helemaal aangedreven op zonne-energie, voor je dagelijkse dosis cafeïne!

Lees ook

Aanbevolen voor jou