Fashion Week

De toekomst van een bourgeoise Celine?

De Celine vrouwe zoals Hedi Slimane ze schetst, is niet zo zeer veranderd in tempo als in haar houding. Ver van het minimal chic waar Celine ooit voor stond, zien we opnieuw een bourgeoise opkomst van de late jaren 60.
Reading time 1 minutes

Na de hele mode industrie ooit op de voet gehaald te hebben met een ophefmakend debuut bij Celine, schreef Hedi Slimane vanavond het derde hoofdstuk van zijn histoire bij het Franse modehuis. Bourgeoise? Niet burgerlijk?

De spanning ligt in het nageslacht, in de verbeelding van de ontwerper, de vrouwelijke koplopers van de New Wave zoals Delphine Seyrig en Anita Pallenberg. Onder het licht van de koepel van Hotel Des Invalides in Parijs, komt het eerste silhouet tevoorschijn. Op een wand springen oranje lichtschitsen in geometrische vormen over in een glinsterende sterren projectie. Het defilé komt met vaste tred op gang op een upbeat muziek. Met haar handen in de zakken van haar jeans, haar shirt die open valt en een medaillon onthult, op sneakers, verlaat het Celine meisje ce cinema zaal om haar eigen verhaal te schrijven.

Anno 1968 maar nog steeds met een aristocratisch kantje. Het defilé ontpopt zich tot een passage uit de gouden jaren van La Vie Bohémienne. Alle clichés van de bobo movement zijn aanwezig. Hoofddoeken uit zijde, mantels afgewerkt met bont, patchwork lederen jasjes, maxi jurken uit chiffon en zijde, de culotte...een stijl die tegelijk romantisch en cool is. En die mijlenver staat van de Celine 'minimal chic stijl' van weleer, onder het bewind van Phoebe Philo. En dus stuurt Hedi Slimane opnieuw zijn geliefde bourgeouis beweging de catwalk op.

CELINE 05 WOMEN SUMMER 20

Lees ook

Aanbevolen voor jou