Fashion Week

Waarom Richard Quinn de nieuwe it-designer voor de rode loper wordt

De Britse ontwerper verrast London Fashion Week met een collectie van couture die print met latex, punk en spikes combineert. En voor het eerst ook couture voor mannen ontwerpt.
Reading time 2 minutes

In Londen wordt gezegd dat Richard Quinn op het punt staat om het Kanaal over te steken en te tekenen bij een gevestigd Parijs modehuis. Wat er ook van waar is, de 30-jarige modeontwerper uit Londen sloot de tweede dag van  London Fashion Week af met een show die viraal ging op sociale media.

Het begint al bij de setting, de immense ruimte van de Royal Horticultural Hall is voor de gelegenheid omgedoopt tot de House of Quinn, het imaginaire hoofdkwartier van Quinn's eindeloze creativiteit en fantasie. Op de eerste rij 's werelds meest invloedrijke modecritici: Billy Porter, bekend van de Netflix-serie Pose, evenals Carine Roitfeld zitten paraat om het werk van de jonge Brit te maken of te kraken. In een opeenvolging van looks, ontvouwt het visuele verhaal van Quinn. Van een mannelijk model, van kop tot teen bedekt in kristallen en parels, tot de meest volumineuze rodeloperjurken. Zijn collectie getuigt van een esthetiek, bijna volgens de codes van couture, die doordrongen is van een iconoclastische overtuiging: "Wanneer je een universum rond je merk opbouwt, is het normaal dat je rekening houdt met zowel mannen als vrouwen, dus ben ik ook effectief gestart met herenkleding in deze collectie voor vrouwen.", legt de ontwerper backstage uit. «Ik dacht na over hoe de twee types van kleding met elkaar te verenigen zijn. Mijn vertrektpunt was de typisch Britse stijl, en hoe die in verhouding is met de rest van de wereld. Van daaruit werkte ik aan contrasten tussen donkere accenten, de sensualiteit van de latex, grote bloemenprints, het harmonieuze van  de meest verfijnde stukken ».

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou