Fashion Week

Valentino herfst-winter 2021: Valentino keert terug naar Milaan met baanbrekende show

'Valentino Act Collection'; zo zag het baanbrekende mannen- en vrouwendefilé voor herfst-winter 2021 van Pierpaolo Piccioli voor Valentino eruit. Een verslag vanuit het Piccolo Teatro in Milaan, alsof je er zelf bij was.
Reading time 3 minutes

Valentino presenteert "Valentino Act Collection" met een herfst-winter 2021 dames- en herencollectie

Een nieuwe show, een nieuw hoofdstuk. Valentino opent de deuren van het Piccolo Teatro di Milano voor de herfst- wintercollectie 2021 voor zowel mannen als vrouwen. Het Giuseppe Verdi Symfonie Orkest van Milaan begeleidt de stem van de Britse artiest Cosima, een voorstelling die de hele show begeleidt van a tot z en een paar kippenvelmomenten bezorgt. Een centraal thema van de show blijft de drang van Pierpaolo Piccioli om de huidige waarden te analyseren om de individuele diversiteit van de mensheid te beschermen. Haarscherpe snitten, scherpe lijnen en accenten op de punk-counterculture. In de nieuwe "Valentino Act Collection" kun je de radicale overtuigingen van Valentino's creatief directeur ook waarnemen in de kleurkeuze, gedomineerd door zwart-wit. De mannelijke garderobe voert een dialoog met de vrouwelijke, het vrouwelijke silhouet wordt ingekort en de zoom van de mannelijke broek komt boven de enkel uit, waardoor de modellen torenhoog lijken door duizelingwekkende hakken of gigantische laarzen. De nieuwe kledingstukken bedekken en ontdekken het lichaam met een triomf van volumetrisch snijwerk waarvan de collectie doordrongen is: gebreide truien, geplooide rokken, capes en kant dat de abstracte vorm krijgt van een net. Optische bewerkingen en prints van ruitjes, spikkels, stippen en het terugkerend motief van de iconische V op jassen en capes. De punkachtige ziel van Pierpaolo Piccioli wordt ook waargenomen met studs, niet alleen in de vierkante versie op Valentino Garavani Rockstud-tassen, maar ook op nude pumps. Een collectie die de ware ziel van Valentino schetst, sensueel en romantisch maar tegelijkertijd bewust en radicaal.

Valentino Fall-Winter 2021: alle beelden + video

1614679263367939 valentino collezione donna uomo autunno inverno 2021 immagini look piccolo teatro lofficielitalia41614679263654475 valentino collezione donna uomo autunno inverno 2021 immagini look piccolo teatro lofficielitalia0

De setting

Maison Valentino's creatief directeur, die altijd een groot voorstander is geweest van de Italiaanse cultuur, heropent de deuren van het Piccolo Teatro in Milaan om er zijn collectie te presenteren tijdens Milan Fashion Week. Het theater zelf werd ontworpen als plaats van de vrije artistieke meningsuiting, met verschillende internationale recitals, maar steeds trouw aan de lokale tradities. Een winnende formule van het "Theater of Art for All", democratisch, inclusief en met identiteit. Het theater is momenteel betrokken bij een project om een multimedia-archief te creëren dat zijn erfgoed van kostuums (meer dan 10.000 kostuums) zal catalogiseren en digitaliseren, en beschikbaar  stellen voor de wetenschap, experts en liefhebbers van theaterkostuums. Maison Valentino versterkt nogmaals het Italiaanse erfgoed en de cultuur door zijn aandacht te richten op onderzoek naar menselijkheid en diversiteit, waardoor de waarden van inclusiviteit worden versterkt.

/
valentino

Lees ook

Aanbevolen voor jou