Fashion Week

Supermodels Bella, Gigi Hadid en Doutzen zwichten voor Jacquemus

L'Année 97, een show die veel meer verwijzingen naar de nineties bevat dan enkel zijn naam. Ontdek hier alle looks van de herfst-winter 2020 show van Jacquemus.
Reading time 1 minutes

De titel 'L'Année 97', de playlist van nostalgische nineties plaatjes, de minimalistische setting en een lichting modellen die doet denken aan de natuurlijke schoonheid van het tijdperk van de 'supermodels'. Met deze ingrediënten zette Simon Porte een ijzersterke show van Jacquemus neer in La Defense Arena.

Een collectie die voorblij 'glijdt' zonder iets op te dringen,  maar misschien zit de casting van topmodellen daar ook voor iets tussen. Voor de herfst-winter 2020 collectie trok Jacquemus aan de kaart van de 'supermodel look', beginnend bij Laeticia Casta, zijn muze, gevolgd door de zussen Hadid, Mica Arganaz, Doutzen Kroes, Adut Akech, Joan Smalls en Vittoria Ceretti.

De collectie toont vrouwelijkheid op een bijna instinctieve manier: rokken die rondingen benadrukken en gedrapeerde shirtjurken of poloshirts die de lijnen van het lichaam omarmen. Opvallende details zoals de bh-top en de comeback van gesculpteerde hak, die je draagt met kniekousen, zijn de protagonisten van het volgende seizoen van Jacquemus. Sweaters met een dikke rits, poloshirt in dichte chenille en korte jasjes in mohair, geven de collectie een hoge aaibaarheid. Linnen, het emblematische stofje van het huis, wordt herwerkt tot een winterse versie: in lasercut of in een subtiel gerafelde zoom.

Ontdek hier alle looks van de herfst-winter 2020 collectie van Jacquemus:

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou