Fashion Week

Paris Fashion week: Raf Simons zijn escapade naar de zon

Een post-apocalyptisch leger van Raf Simons met de naam 'Solar Youth' marcheert op de tonen van David Bowie. Een verwijzing naar de escapade van de jeugd? De herfst/winter 2020-collectie van Raf Simons in overzicht.
Reading time 1 minutes

Het lijkt erop dat dit jaar de herfst/winter 2020 herencollectie van Raf Simons een ticket naar de zon is. In Parijs stelt de Belgische ontwerper zijn collectie voor tijdens de men's fashion week. Een beetje zoals de landing op de maan, maar dan op de zon. De setting is sereen, haast steriel te noemen, en aan het begin van de catwalk schijnt een simplistische versie van een zon. De toon is gezet.

Het is in de grote hal van een filmstudio aan de ingangspoorten van Parijs, gesitueerd rond Ivry-sur-Seine, dat de show van Raf Simons voor de herfst/winter 2020 herencollectie plaats vindt. Een post-apocalyptisch leger, genaamd SOLAR YOUTH, rukt op in creaties van XXL-volumes in synthetische tweed, bont en transparante pvc. De silhouetten zijn trouw gebleven aan de geometrische esthetiek van Raf Simons. De orde van de Solar Youth oogt nostalgisch en futuristisch tegelijk, op de tonen van David Bowie's Life on Mars.

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou