Fashion Week

Paris Fashion Week: Dior tovert runway om tot levensechte kathedraal

Paris Fashion Week is dit seizoen een pak meer ingetogen wat shows betreft. In tegenstelling tot tal van modehuizen, laat Dior zijn show wel fysiek doorgaan. Maria Grazia Chiuri presenteert haar lente-zomer 2021 collectie met een krachtig eerbetoon aan de creatieve stem van de vrouw.
Reading time 2 minutes

Ondanks de digitalisering van de fashion weeks naar aanleiding van de huidige coronamaatregels, breekt het Franse modehuis Dior niet met zijn tradities. Als één van de weinige, laat het huis een fysieke show doorgaan in aanwezigheid van pers, buyers en andere gasten.

Voor zijn lente-zomer 2021 collectie plantte het Franse modehuis Dior voor de gelegenheid een installatie in de vorm van een kathedraal neer in de Jardins Des Tuileries. Artistiek directeur Maria Grazia Chiuri focust zich voor aankomend seizoen niet alleen op een collectie die ontworpen is om de drager, de Dior-vrouw, perfect ​​te accommoderen, maar laat ook duidelijk haar reflectie op de maatschappelijke veranderingen en actualiteit blijken.

Maria Grazia Chiuri koos voor deze lente-zomercollectie voor de typerende fantasieën van een Mediteraanse zomer: luchtige chiffron jurken die over de runway zweven, diepe decolletés waaronder kanten bh’s zich onthullen en een vernieuwde Bar jacket, een herinterpretatie van de Dior silhouetten die in 1957 voor Japan werden gecreëerd. De collectie speelt duidelijk in op de noden van een vrouw die houdt van ontspanning in alle luxe en elegantie. Zoals het bij Dior wel vaker om female empowerment draait, plaatst Chiuri ook deze keer vrouwelijke artiesten in de spotlight. Om het accent te leggen op de kunstgeschiedenis werd de setting afgewerkt in de vorm van fotocollages gecreëerd door artieste Lucia Marcucci. De hedendaagse glasramen werden samengesteld uit beelden uit tijdschriften die in dialoog treden met belangrijke werken uit de kunstgeschiedenis.

Ontdek de video van Alina Marazzi en alle looks van het defilé hieronder.

Alina Marazzi’s Film for the Dior Spring-Summer 2021 Show

Alle looks van Dior's ss2021 defilé

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou