Fashion Week

MFW: a solar flair van Fendi brengt ons in zwoele sferen voor lente-zomer 2020

L'Officiel België mocht bij Fendi de spits afbijten voor Milan fashion week. De zon als inspiratie voor de zomer collectie van 2020. Puurder kan het haast niet. Fendi demonstreert zijn jarenlange savoir-faire van tailoring in een zwoele, dromerige collectie van zonovergoten tinten.
Reading time 1 minutes

A solar flair. Zo luidt de inspiratie voor de lente-zomer 2020 collectie die gisteren in Milaan gepresenteerd werd. L'Officiel België mocht bij Fendi de spits afbijten voor Milan fashion week. 

De zon als inspiratie voor een zomer collectie van ready-to-wear: essentiëler en puurder kan het haast niet. Want daar draait het om, voor creative director Silvia Venturini: terugkeren naar de essentie van het modehuis Fendi, een traditie van Italiaans vakmanschap. Uit een gloeiend oranje zon die net boven de catwalk drijft, komt het defilé lente-zomer 2020 op gang. Een zonovergoten kleurenpalet van beige, diep bruin tot ultra lichtroze, honing en pecan bruin. Een sensueel spel van transparante, geperforeerde materialen en fijn breigoed tot gematelasseerde stoffen die balanceren tussen frivoliteit en subtiliteit. De silhouetten zijn licht en zweverig, en geven het lichaam letterlijk ademruimte op een zwoele zomerdag. Een sunkissed skin komt af en toe piepen van onder transparante silhouetten. De prints beelden een bloemenveld uit, op het hoogtepunt van haar bloeien: welig en bont.

Een kaleidoscope collectie van textuur en tinten die doen dromen van een vervlogen zomervakantie. Misschien wel naar die ene summer of '69. Fendi demonstreert opnieuw zijn jarenlange savoir-faire van tailoring en texturen op sublieme wijze.

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou