Fashion Week

Londen Fashion Week: Victoria Beckham scoort door te breken met de codes

Een collectie die trouw blijft aan de Victoria Beckham-vrouw, en die toch zijn codes door elkaar schudt. De sublieme rebellie valt niet te ontkennen in Victoria Beckham's modeshow voor de herfst-winter 2020-2021.
Reading time 1 minutes

Op twee passen van het Palace of Westminster presenteerde Victoria Beckham gisteren, op een druilerige zondagochtend in Londen, haar collectie herfst-winter 2020-2021 collectie. Een essentiële afspraak tijdens London Fashion Week, waarbij de ex-Spice Girl de kans greep om haar verlangen naar emancipatie te uiten: "Ik wou de grens aftasten tussen finesse en rebellie. Ik liet me inspireren door verschillende vrouwen - verschillende persoonlijkheden, verschillende momenten van het leven, verschillende attitutes - allemaal zonder compromis. Het belangrijkste idee is om de regels te breken. Vertrouwen op instinct. Durven zijn."

Durf inderdaad, maar met een ongeëvenaarde nauwkeurigheid. Op de sensuele deunen van Nothing Burns Like the Cold geïnterpreteerd door de kunstenaar Snoh Aalegra, golven de silhouetten met een flexibiliteit en kracht tegelijk: verschillende uitvoeringen van de klassieke "little black dress" maar dan op midi-lengte, ogen modern in combinatie met de dijhoge laarzen in zwart leder. Een belangrijk aspect van het DNA, het spanningsveld mannelijk-vrouwelijk, zien we terug in kostuums en lange jassen met een onberispelijke drapering, versierd met riemen met goudkleurig hardware en hoge laarzen in diepblauw. De spiegelvloer op de catwalk trakteert het publiek op een visuele echo van de onberispelijke collectie. Net zoals de schilderijen van Rubens in het Banqueting House blijft de unieke visie van Victoria Beckham op vrouwelijkheid nazinderen: gesofisticeerd en ontembaar.

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou