Fashion Week

LFW: romantische neo-bourgeoisie bij Victoria Beckham

In London presenteerde Victoria Beckham haar collectie voor de lente-zomer 2020. Haar inspiratie? Lichtheid en bewegingsvrijheid, want vandaag zijn vrouwen dynamischer dan ooit. Een reeks chice, haast burgerlijke silhouetten die schipperen tussen mannelijke en vrouwelijke snit. Maar als we de zwierige jurken voorbij zien glijden, dan weten we dat de nieuwe Victoria Beckham vrouw eigenlijk best romantisch is.
Reading time 1 minutes

De neo-bourgeoise vrouw is aan een opmars bezig. Victoria Beckham is met haar label altijd een voorstander van de chice vrouw geweest. Tijdens haar defilé lente-zomer 2020 in London, haalt ze alles uit de kast om dat DNA nog verder te trekken. Haar gebruikelijke gestructureerde, minimalistische interpretatie van pret-à-porter voor vrouwen maakt nu plaats voor soepelvallende silhouetten, gelaagde mantelpakken met fruitige kleuraccenten en frivole maxi-jurken, inclusief print. Het kleurenpalet bestaat overheersend uit neutrale tinten die een schril contrast opleveren met gele, zuurstokroze, gifgroene en turquoise accenten. De jasjes en bloezen met XL puntkragen doen denken aan mannenmode van de jaren 60 en 70. De jurken zijn zwierig en enkellang.

Het geheel lijkt vrouwelijker, nonchalanter en zelfs romantischer. Dat is ook het vertrekpunt van deze collectie geweest, zegt Victoria Beckham: “Lichtheid, gemakkelijkheid, vrijheid kwamen in me op toen ik de collectie bedacht. Vandaag de dag draait het om dynamische vrouwen, vrouwen die in beweging zijn.”

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou