Fashion Week

LFW: Riccardo Tisci lapt Brits erfgoed aan zijn laars tijdens Burberry show

Brexit punk en beige trenchcoats, enter Italiaanse glamour. Creative director Riccardo Tisci drukt zijn (Italiaanse) stempel op de Burberry show tijdens London fashion week.
Reading time 1 minutes
© Burberry

Exact één jaar geleden nam Riccardo Tisci het roer over van Christopher Bailey als creative director van Burberry. Het Britse modehuis blijft al jaar en dag trouw aan zijn Britse DNA en speelt dat uit in elk seizoen tijdens London fashion week: de bekende trenchcoat, geruite patronen, neutrale kleurenpalet met accenten zoals blauw en rood tot zelfs invloeden van Britse subculturen zoals punk en grunge.

1568724222181983 dvqdv
© Burberry

Van dit Brits culturele erfgoed bleef voor de show van volgende lente-zomer 2020 nog weinig overeind. Brexit punk en beige trenchcoats, enter Italiaanse glamour. Riccardo Tisci laat met zijn Burberry show tijdens London fashion week duidelijk zien dat hij de wereld wil veroveren met een nieuwe, globale strategie. De kleuren grijs en zilver domineren het defilé. De typische Burberry camel kleur is voor volgend seizoen zachter en oogt chic op gestructureerde mantelpakken en ingesnoerde silhouetten. Ook het thema zwart wit kleurt een opvallend grote passage tijdens het defilé. Een monochroom contrast dat wordt doorgetrokken in verschillende prints en patronen: Vichy ruitjes, dikke strepen tot zelfs tie-dye print die over glijden in een zebra print. Gedrapeerde zijde, ton-sur-ton combinaties, XL sjaals met Hermes-achtige prints die als kledingstuk doorgaan, delicate stoffen en een geaccentueerde taille. Ofwel Riccardo Tisci’s hoofd ingrediënten van een ready-to-wear collectie voor een gesofisticeerde vrouw die haar femininiteit met een verfijnde business look in de verf zet.

Bekijk hier het volledige defilé van Burberry tijdens London fashion week.

Lees ook

Aanbevolen voor jou