Fashion Week

Isabel Marant brengt Copacabana naar Parijs voor lente-zomer 2020

Zelfs aan de andere kant van de oceaan, aan een strand ergens in Brazilië, is het Parijse dressuur meisje nooit echt ver weg bij Isabel Marant. Een flamboyante collectie geïnspireerd op een tropische zomervakantie.
Reading time 58 seconds

Een ontegensprekelijke allure van "rambler seventies" op het podium bij Isabel Marant. Op het ritme van de batucada zweven haar modellen zorgeloos over keien van Copacabana. De Franse ontwerpster werd geïnspireerd door de modernistische stijl van landschapsarchitect Roberto Burle Marx om deze verschroeide collectie te ontwikkelen. Veelkleurig borduurwerk en prints van flora vonden hun oorsprong bij het werk van de Salvadoraanse schilder Gennaro De Carvalho, terwijl het borduursel op de denim looks doen denken aan het werk van van de Colombiaanse schilder Omar Rayo. Minijurkjes en lichte shorts met daaronder strappy sandalen, franjes, parels en metalen grigris. Zoveel flamboyante, zuiderse charme die verhullen dat deze collectie duidelijk één is met de natuur.

Het detail : brede schouder partijen van de jaren tachtig, het symbool van power die nog steeds een drijvende kracht is in de stijl van Isabel Marant.

/

Tags

tendances été

Lees ook

Aanbevolen voor jou