Fashion Week

Het eerbetoon van Armani Privé aan zijn Giorgio van Milaan

Armani Privé, de high fashion lijn van Giorgio Armani werd gisteren gepresenteerd in Palazzo Orsini in Milaan: een hymne aan bloemen, met een vleugje rood, ultramarijnblauw en het onvermijdelijke greige van Giorgio Armani.
Reading time 2 minutes

Armani Privéde high fashion lijn van de Italiaanse ontwerper Giorgio Armani, presenteerde zijn Lente-Zomer 2021 collectie achter gesloten deuren en zonder publiek, voor het eerst in Palazzo Orsini, in de Milanese modewijk Via Borgonuovo. Naast het Armani-atelier, het kloppend hart van de collecties, in een historisch gebouw midden in de stad. In tegenstelling tot vorig jaar, wordt het een digitale show, maar de ontwerper legt graag uit: “Couture is geworteld in de geschiedenis van de mode. Het vertegenwoordigt het toppunt van creativiteit en de kunst van kleermakers, maar het is een wereld die slechts voor enkelen beschikbaar is. Vandaag kunnen we dankzij de decomacratie van het internet toch iedereen een plaats op de eerste rij bieden ”.

Tussen de sprookjesachtige borduursels en schitterende stoffen ontdekken we proporties die nooit overdreven zijn, met jassen die aansluiten op het lichaam, delicate onderjurken geborduurd met bloemen of waaiers, tuniekjurken in satijn, met roosvormige applicaties, onvermijdelijk fluweel die niet alleen gebruikt is voor blazerjasjes en maatpakken, maar ook voor bustier avondjurken met geometrische halslijnen. Lamé met goudgrijze reflecties is niet alleen voorbehouden voor zwierige avondjurken, maar ook voor dagjurken, satijn en organza ook voor jabots rond de nek, tule en zijde in tegenstelling tot de mannelijke snitten van krijtstrepen. Een laatste hoodstuk wordt vertegenwoordigd door de kleuren die een eerbetoon zijn aan de symbolische tinten van het huis: magenta rood en aquagroen, ultramarijnblauw, kobaltblauw en greige, het niet-grijze grijs dat Armani heeft uitgevonden. Het extraatje? Een sprookjesachtige allure komt tot leven door de glittermicrokristallen en pailletten die het uitzonderlijke vakmanschap en de precisie in uitvoering onthullen.

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou